Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Salisbury steak gombamártással

Salisbury steak gombamártással
Salisbury steak gombamártással
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel a kitalálójáról  J. H. Salisbury-ról (1823-1905) kapta a nevét, aki az egészséges táplálkozás egyik korai híve volt. Eredeti receptben marhahús szerepel, de a sertéshússal is nagyon finom lett.

hozzávalók / 5 adag

A steakhez

A gombamártáshoz

ajánlat

Főtt krumpli vagy krumplipüré illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A steak hozzávalóit összekeverjük, és 5-10 percig állni hagyjuk.
  2. Egy nagyobb sütőtepsit zsiradékkal bekenünk.
  3. A húsos masszából 10 hamburger nagyságú 1,5 cm-s magas fasírtot formálunk.
  4. 30-40 percig sütőben sütjük, az utolsó 3 percet grill alá tesszük.
  5. A gombamártáshoz az olívaolajon megdinszteljük a kétféle hagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott gombát, a gombaport, és 5-7 percig pároljuk. Hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre összekeverjük. Hozzáöntjük a vizet vagy a húslevest, és keverés mellett felforraljuk.
  6. 2-3 percig rotyogtatjuk, hozzáadjuk a szójaszószt vagy Worcestershire-szószt, és a tejfölt. Felforraljuk, és újabb 5 percig rotyogtatjuk.
  7. A megsült steak-re ráöntjük a gombamártást, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 43 148
elküldve: 9
receptkönyvben: 460
elkészítve: 14/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Damilli

Mióta szakács: 2011.10.15.
39 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

marhasült gombamártással, tejfölös gombaszósz marhasülttel, marhasteak gombaszósszal

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bobóci
bobóci Mon, 2014-10-06 12:02

Mi az a zsemlekocka? Mint amit a menzán adnak a tojásleveshez? Kiszárított zsemledarabkák? Kb. 1x1x1 centis, vagy mekkora?

aantee
aantee / aantee Thu, 2013-05-30 09:58

A zsemlekocka nem marad kemény, nem kell beáztatni előtte vagy ilyesmi, mint a magyaros fasírtnál?

17338
darált marhahús 60 kg
zsemle 17 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
tej 2 dl
petrezselyem 1 teáskanál
bazsalikom 0.5 teáskanál
oregánó 0.5 teáskanál
fűszerpaprika 1 csipet
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
olívaolaj 4 ek
gomba 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
finomliszt 3 evőkanál
szárnyas alaplé 5 dl
szárított gomba 1 ek
szójaszósz 1 teáskanál
tejföl 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint