Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Salko krémes-csokis torta

Salko krémes-csokis torta
Salko krémes-csokis torta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti receptben mindkét lap kakaós, de én az egyiket világosra sütöttem. Kíváncsi voltam, hogy milyen lesz a krém, mert ezt a fajta krémet még nem készítettem. Ezt a varecha.sk oldalon találtam. Az édesített tejkonzerv neve SALKO, ezért a torta neve is ez lett.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A csokoládékrémhez

A vaníliás krémhez

Az összeállításhoz

ajánlat

Készíthetjük gyümölcs nélkül is, vagy bármilyen más gyümölccsel, ki milyen gyümölcsöt szeret, de nagyon finom zselével leöntve.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük, lassan adagolva keverjük hozzá az olajat, a szénsavas üdítőt, és végül a sütőporos lisztet.
  2. A piskóta egyik felét kivajazott, kilisztezett formákba öntjük, a másik részbe belekeverjük a kakaót és előmelegített sütőben megsütjük.
  3. Elkészítjük a kakaós krémet. A csokoládét felolvasztjuk, langyosan hozzáadjuk a vajat, és a sűrített tejkonzerv felét és mixerrel habosra kikeverjük.
  4. A vaníliás krémnél a tejből, cukorból és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk, amikor kihűl a krém, hozzákeverjük a vajat, a sűrített tejet, és mixerrel habosra keverjük.
  5. Az első lapot (világosat) megkenjük eperlekvárral, erre jön a kakaós krém. Ráhelyezzük a kakaós lapot, és a tetejére a fehér vaníliás krémet kenjük.
  6. A tetejét tejszínhabbal és eperrel díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 918
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokoládé és vaníliakrémes torta, csokitorta, csokikrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1533
tojás 6 db
porcukor 30 dkg
finomliszt 30 dkg
napraforgó olaj 1.5 dl
szódavíz 150 ml
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
1 csipet
vaj 25 dkg
étcsokoládé 10 dkg
sűrített tej 75 g
tej 3 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
vaj 25 dkg
sűrített tej 75 g
tejszínhab 5 ek
eper 10 dkg
lekvár/ dzsem 3 ek