Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana
Saltimbocca alla Romana
24 perc / előkészület: 5 perc főzés: 3 perc sütés: 16 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olaszok híres húsétele: Saltimbocca, azaz "Ugorj a számba". Állítólag azért kapta ezt a nevet, mert amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogy. Hát van benne némi igazság. :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyon jó ízt ad neki,ha egy fél citrom kifacsart levébe tesszük a borjúszeleteket  és 20-30 percig benne pácoljuk.Tésztával, párolt zöldségekkel kínáljuk. Mi házilag készített cikkekre vágott sültburgonyával szeretjük, amit a szószba mártogatunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket megsózzuk, és mindegyikre 1 szelet zsályalevelet fektetünk. Majd a zsályalevelekre 1-1 szelet sonkát teszünk, mindegyiket hústűvel, vagy fogpiszkálóval rögzítjük.
  2. A vaj felét felforrósítjuk, és a húst két részletben megsütjük benne. Mindkét oldalát 4-4 percig erős tűzön sütjük. Egy tálra kiszedjük.
  3. A megmaradt pecsenyeléhez hozzáadjuk a maradék vajat, megfuttatunk rajta 1 mk zsályát, felöntjük a borral, a húslével, sózzuk, borsozzuk és kb 3 perc alatt összefőzzük.
  4. Tálalás előtt meglocsoljuk a saltimboccákat a szósszal.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 468
elküldve: 1
receptkönyvben: 97
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

borjúsült, zsályás borjúszelet, Saltimbocca

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

VKatyerina
VKatyerina Sun, 2017-08-13 13:40

Kedves Mercedes!
Ha nincs kéznél friss zsálya, szárítottal is elkészíthető az étel? Ez esetben milyen mennyiséget javasolsz használni?

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Wed, 2014-05-28 14:55

Kedves Csilla!
Igen,az eredetileg 100 ml volt.
Amióta bevezették ezt az új változatot,aok minden elírásra került.
Javították :)

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Tue, 2014-05-27 18:02

Kedves Csilla2111!
Igen, 100 ml szerepelt eredetileg, elnézést kérünk a hibáért, javítottuk.

Szép napot!
Kata

707
borjúcomb 80 dkg
pármai sonka 24 dkg
zsálya 1 kk
vaj 100 g
marsala 200 ml
marha alaplé 100 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint