Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Salzburgi nokedli

Salzburgi nokedli
Salzburgi nokedli
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokakat a Salzburg mellett található havas hegycsúcsokra emlékeztet ez a desszert, főleg, ha a formázás jól sikerül. Bárhogy is néz ki, finomnak finom!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Az első pár percben ajánlatos inkább alsó-felső sütéssel kezdeni, hogy ne fújja szét a ventillátor a tésztát

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet gyöngyözésig melegítjük a félbevágott vaníliarúddal. Közben előmelegítjük a sütőt, szétválasztjuk a tojásokat, és kivajazzuk a tálat.
  2. A tojásfehérjét a sóval puha habbá verjük, hozzáadjuk a cukor egyik felét, majd tovább verjük, fokozatosan adagolva a maradékot.
  3. A kemény habhoz adjuk a tojássárgáját és a citromhéjat, beleszitáljuk a lisztet, a keményítőt, és óvatosan összeforgatjuk az egészet. Nem kell, hogy teljesen elkeveredjen, de ne maradjanak lisztes csomók!
  4. A tejből kidobjuk a vaníliarudat, majd a kivajazott tálba öntjük. Ebbe kanalazzuk a habdombocskákat, majd az egészet aranybarnára sütjük.
  5. Porcukorral megszórva is tálalhatjuk, de önmagában is csodás!
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 39 827
elküldve: 7
receptkönyvben: 634
elkészítve: 25/25
Facebookon megjelent: 2

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

monarchiabeli galuska, osztrák felfújt

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2015-11-21 03:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.11.20. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Coook
Coook / Coook Thu, 2014-11-20 16:59

nem, sőt. minimális tejben kell sütni, abból a nagyobb része fel is szívódik. ez egy klasszikus szuflé

191
tej 1.5 dl
vanília 0.5 db
tojásfehérje 7 db
1 csipet
cukor 90 g
tojássárgája 4 db
finomliszt 2 evőkanál
kukoricakeményítő 1 evőkanál
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 2 dkg