Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

San Remoi töltött sonka

San Remoi töltött sonka
San Remoi töltött sonka
27 perc / előkészület: 20 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régóta ismerem ezt a receptet, anno a Thököly étteremben ettünk először, rögtön felvettük a családi kedvencek közé, és bizony jó néhányszor készült már az elmúlt 30 évben.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálalás rizzsel, hasábburgonyával és ketchupos tartárral.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát egy csipet sóval megfonnyasztjuk az olajon, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, kakukkfűvel, elkeverjük, és a zsírjára sütjük. Hűlni hagyjuk.
  2. Összeállítás: egy szelet sonkára teszünk egy sort a gombából, erre sajtot, majd befedjük egy másik szelet sonkával, hústűvel összetűzzük mind a négy oldalát. A tölteléket úgy tegyük rá, hogy teljesen ne érjen a sonka széléig!
  3. A többi sonkával is így járunk el.
  4. A töltött sonkákat óvatosan bepanírozzuk a szokásos módon, liszt, tojás, morzsa.
  5. Ezután felmelegített kb 2 dl olajban mindkét oldalát megsütjük, papírtörlőn a felesleges zsiradékot leitatjuk róla.
  6. Eltávolítjuk a hústűket, átlósan elvágjuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 840
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
454 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott sonka, töltött sonka kirántva, gombás rántott sonka

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katarina956
Katarina956 Thu, 2014-01-16 15:42

Kedves Katharosz!
A sonka alatt a hagyomanyos parasztsonkat kell erteni? Udv Kata.

csato
csato Thu, 2014-01-16 15:03

Szia!
Thököly étterem.........mennyit jártunk oda!Egy kis nosztalgia.......köszi Üdv Csató

481
sonka 25 dkg
sajt 15 dkg
gomba 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
finomliszt 10 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
tojás 3 db