Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárga cukkinis krémleves

Sárga cukkinis krémleves
Sárga cukkinis krémleves
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Alig vártam, hogy a szép sárga cukkiniből készítsek levest, krémlevest.
Azonban az ízesítés mellett döntöttem, méghozzá kissé másabb ízvilággal élve, emiatt az íze finom lett, a színe viszont zöld:-).
De hogy mennyire finom lett, és etette magát, azt az mutatja, hogy vacsorára maradt belőle egy kevés, pedig két napra, ebédre  főztem. Legközelebb csak a kaprot használom, kíváncsi vagyok, marad-e a sárga színe.:-))
Ez így minden esetre finom lett a család örömére.:-))

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A tálaláshoz

ajánlat

Sajt, pirított kenyérkocka vagy levesgyöngye, kapor, minden, amivel ízletessé és látványossá tehető a leves.
A második fogás ne legyen túl laktató, mert a leves evésekor derül ki, hogy alig lehet abbahagyni, tehát valami zöldséges vagy más egyéb finomságot tálaljunk utána.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mosott cukkini két végét levágjuk, a cukkinit felkockázzuk héjastól. A lilahagymát felkockázzuk, a fokhagymát felszeleteljük. A kaprot, a petrezselymet és a zellert finomra vágjuk. Felkockázzuk az újburgonyát is.
  2. Nagy lábasba tesszük a felkockázott burgonyát, a hagymát, a cukkinit, a szeletelt fokhagymát.
  3. Beletesszük a finomra aprított zöldfűszereket, sózzuk, és borsozzuk ízlés szerint.
  4. Kevés vízzel felöntjük, főzzük, néha kóstoljuk az íze miatt, és hogy puha-e a cukkini és a krumpli.
  5. Ha kész, turmixoljuk, vagy botmixerrel pürésítjük, beleöntjük a tejszínt, és összeforraljuk, tálalhatjuk.
  6.   A tálaláshoz a tányérba kevés reszelt füstölt sajtot teszünk, rámerünk a levesből, díszítjük tetszés szerint.

  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 812
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sárga cukkinikrémleves levesgyönggyel, tejszínes krémleves sárga cukkiniből

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anyicska
Anyicska Thu, 2012-07-05 19:32

Köszönöm ezt a nyári ízkavalkádot, pont ilyenre vágytam ezen a kánikulai napon! Minden friss zöldségből lett, amit néhány perccel a főzés előtt szedtem a kertből. Egy picit változtattam rajta, ugyanis a kezem közé került a limonádéból maradt fél citrom is, azt is belecsavartam. Nem volt itthon tejszín, tejföllel helyettesítettem úgy, hogy a mixerben habosra kevertem és óvatosan, hogy össze ne csapódjon, fokozatosan kevertem bele a levest és együtt mixeltem tovább. Mindenkinek ajánlom!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-07-06 10:17

Kedves Anyicska!

Nagyon örülök, hogy ízlett, nekem sincs mindig tejszínem :-)) , jól megoldottad.
Nagyon jó ötlet a citrom is.:-D

Köszönöm, és további szép nyári napokat kívánok!
Éva-Anyóca

418
lila hagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
cukkini 3 kis db
újkrumpli 60 dkg
kapor 3 tk
petrezselyem 0.5 csokor
zellerlevél 1 db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 5 dl
habtejszín 2 dl
füstölt sajt 15 dkg
cukkini 1 kis db
kapor 0 ízlés szerint
levesgyöngy 10 dkg
sajt 10 dkg