Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabackos prézlis krumpligombóc

Sárgabackos prézlis krumpligombóc
Sárgabackos prézlis krumpligombóc
40 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy jól bevált receptemet kipróbáltam glutén, laktóz és cukor nélküli alapanyagokból, és nagyon jól sikerült. Mind elfogyott!

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk és megfőzzük csipet sós vízben. Majd a vajjal összetörjük melegen.
  2. Mikor már langyos lett a vajas burgonya, hozzáadjuk a lisztet, a tojást vanília rúdból kikapart magokat és a 10 dkg cukrot, és összegyúrjuk.
  3. A megmosott sárgabarackot kimagozzuk, és felekre szedjük, és cukorba hempergetjük.
  4. A tésztából akkora méretű gombócnyit veszünk ki, amekkorába belefér a fél cukros barack. Ezt addig csináljuk, míg el nem fogy a tészta.
  5. Széles fazékba enyhén sós lobogó vízbe rakosgatjuk. óvatosan megkeverjük, és amikor már feljöttek a gombócok, még hagyjuk 4-5 percig főni.
  6. A szűrő kanállal kiszedegetett gombócokat a vajon szárazra pirított gluténmentes zsemlemorzsába hempergetjük. Xilit cukrot porrá őröljük, és meghintjük vele. Jó étvágyat.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 084
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

gluténmentes barackos gombóc, barackos gombóc

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1306
édesburgonya 1 kg
gluténmentes lisztkeverék 40 dkg
tojás 1 db
vaj 125 dkg
1 csipet
xilit 30 dkg
vanília 1 db
zsemlemorzsa 20 dkg
sárgabarack 15 közepes db