Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarack hab

Sárgabarack hab
Sárgabarack hab
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a gyümölcshabot bármilyen jól összezúzható és kellemes, intenzív aromájú gyümölcsből el lehet készíteni.
Most éppen a sárgabaracknak van itt a szezonja. A gyerekeim úgy szeretik, ha sok gyümölcsdarab van benne, így tálaláskor bőven szoktam hozzákeverni, amit habverővel már nem zúzok szét.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Kekszet, ostyarudat kínálhatunk mellé.
A tetejére locsolt 1-2 tk rummal is megbolondíthatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgabarackot meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk ceruzavastagságú szeletekre.
  2. A tálaláshoz félretett barackot csak közvetlen előtte hámozzuk és daraboljuk, nehogy megbarnuljon.
  3. A tojásfehérjét gépi habverővel kissé felverjük, majd beleöntjük a cukrot  és kb 15 percig verjük.
  4. Ezt követően hozzáadjuk a sárgabarackot, amivel tovább verjük, amíg a cukor teljesen elolvad és egynemű kemény habot nem kapunk. Ez kb további 15 percet vesz igénybe.
  5. Tálalásig a hűtőben tartjuk. Közvetlen tálalás előtt célszerű egy kicsit újból felverni, de ez már csak 3-4 perces művelet.
  6. A tetejét a félretett barackból aprított gyümölcsdarabokkal díszítjük, de barackdarabokat lazán belekeverhetjük a kész habba is.

  • elkészítettem: 36 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 445
elküldve: 2
receptkönyvben: 256
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

barackhab

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ditke62
Ditke62 Sat, 2014-01-04 14:39

Az én gyerekeim fánkhoz eszik, lekvár helyett. Ha nincs barack akkor a baracklekvárt keverek a tojáshabhoz.

vae
vae Sun, 2012-07-08 14:10

A ceruzavastagságú barackot pépessé tudja tenni a habverő? Nem jó, ha a tojáshabba összeturmixolt gyümölcsöt teszünk? Az állaga más lesz?
Andrea

Muci
Muci / Muci Sat, 2012-07-28 16:05

Kedves Andrea !
Elnézést, hogy csak most válaszolok, de nyaraltam és nem voltam gépközelben. Az általad leírt vastagságú barackdarabokkal elbir a gépi habverő, de nyugodtan összeturmixolhatod a gyümölcsöt,nem változtat a hab állagán.
Üdv.: Muci

Akiteki
Akiteki Mon, 2012-07-02 11:04

Imádom a sárgabarackot. Ezt ki fogom próbálni és már ki is találtam, hogy megpróbálok belőle egy kicsit megsütni.

207
tojásfehérje 4 db
sárgabarack 35 dkg
cukor 35 dkg
sárgabarack 15 dkg