Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarack krémleves

Sárgabarack krémleves
Sárgabarack krémleves
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyári hőségben nagyon kívánja az ember a hideget. Ez a krémleves felér egy fagyival, nagyon hamar mindenki kedvence lesz.
Cukor helyett édesítőszerrel is készíthetjük.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kánikula idején bármikor hűsítő finomság.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, és meghámozzuk.
  2. Ha jó érett, kinyomjuk a héjából. Pár szép darabot félreteszünk.
  3. Annyi vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főni.
  4. Beletesszük a fűszereket, csipet sót, és ízlés szerint a cukrot.
  5. Pár percet forraljuk, és botmixerrel pépesítjük
  6. A pudingport elkeverjük a tejföllel, és kevés meleg vízzel.
  7. Ezzel behabarjuk a krémlevesünket.
  8. Pár percet forraljuk, kevergetjük, ha szükséges, adunk hozzá még egy kis cukrot.
  9. Jól lehűtve tálaljuk. A félretett barackokat beledaraboljuk, és tejszínhabbal díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 40 761
elküldve: 7
receptkönyvben: 306
elkészítve: 16/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

sárgabarackleves, krémleves sárgabarackból

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evacili
evacili Sat, 2011-07-09 17:02

Nagyon jónak tűnik.Még van pár szem barack a fán, megcsinálom.

216
sárgabarack 0.5 kg
szegfűszeg 3 db
fahéjrúd 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 csomag
tejföl 2 dl
cukor 1 ek
1 csipet