Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarack-krémleves túrógombóccal

Sárgabarack-krémleves túrógombóccal
Sárgabarack-krémleves túrógombóccal
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy klasszikus recept modern köntösben.

www.siogyumolcs.hu

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A túrógombóchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgabarackot kimagozzuk, és apró kockára vágjuk.
  2. Az összevágott barackot két evőkanál vízzel egy edényben feltesszük főni.
  3. Amikor már levet eresztett, akkor ízlés szerint cukorral ízesítjük, hozzáadjuk a maradék vizet, és néhány percig tovább főzzük.
  4. Ha már a barack teljesen megpuhult, akkor botmixerrel pépesítjük. Ha túl sűrű lenne, akkor kevés víz hozzáadásával hígíthatjuk.
  5. A barackpürét visszatesszük a tűzre, és felmelegítjük. A tejszínhez kanalazunk egy keveset a barackból, majd jól elkeverjük benne. Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg a tejszín felmelegszik.
  6. Ha már a tejszín langyos, akkor folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a barackhoz.
  7. Néhány percig tovább melegítjük a levest, majd elzárjuk alatta a lángot, és lehűtjük a levest.
  8. Közben elkészítjük a túrógombócot, amihez a túrót villával összetörjük, majd a tojással, a cukorral és a sóval kikeverjük.
  9. A túróhoz adjuk a búzadarát és összekeverjük.
  10. A túrós masszát habzsákba töltjük.
  11. A habzsákból kinyomva, a konyhai olló segítségével egy centis galuskákat vágunk a lobogó, forró vízbe.
  12. Ha a mini túrógombócok feljöttek a víz tetejére, akkor egy szűrőkanál segítségével tálba szedjük.
  13. A hideg levest a langyos túrógombócokkal és kekszmorzsával megszórva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 141
elküldve: 7
receptkönyvben: 227
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: 1

szakács

SIÓ

Mióta szakács: 2013.08.08.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrógaluskás barackleves, sárgabarackos krémleves túrógaluska betéttel, sárgabarack krémleves mini túrógombóccal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

512
sárgabarack 50 dkg
víz 2 dl
cukor 2 ek
habtejszín 2 dl
tehéntúró 50 dkg
tojás 1 db
cukor 2 ek
1 csipet
búzadara 4 csapott ek
kekszmorzsa 4 ek