Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarack-nektarin lekvár

Sárgabarack-nektarin lekvár
Sárgabarack-nektarin lekvár
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Frissítő nektarin-sárgabarack lekvár pezsgővel!

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgabarackot megmossuk, a magházat eltávolítjuk, apró kockákra vágjuk, és 600 g-ot kimérünk. A nektarint megmossuk, a magházat eltávolítjuk, apró kockákra vágjuk, és 600 g-ot kimérünk. A gyümölcsök kb. felét pépesítjük. A pezsgőből 200 ml-t kimérünk.
  2. A gyümölcsöket és a pezsgőt egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a kimért cukrot és a dzsemfixet. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 301
elküldve: 2
receptkönyvben: 73
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
931 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 12 főre

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

W. A. Lacky
W. A. Lacky Sun, 2018-07-15 06:55

Ez mind nagyon szép és jó, csak egy a bökkenő: ez nem lekvár, hanem dzsem. A többi stimmel.

soszilvi
soszilvi Wed, 2016-07-06 21:47

Milyen pezsgő javasolt hozzá? Száraz, félszáraz, vagy édes esetleg?

159
sárgabarack 600 g
nektarin 600 g
cukor 300 g
pezsgő 200 ml
dzsemfix 1 csomag