Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarack-torta nyersen

Sárgabarack-torta nyersen
Sárgabarack-torta nyersen
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept glutén-, tojás-, finomított cukor- és laktózMENTES. A gyümölcs sincs hőkezelve, így minden vitamint tartalmaz.:) Az utifűmaghéjat bioboltokban lehet kapni . Az indiai útifű növény magja kiváló élelmi rost forrás, mivel nagyon finom, apró rostszálak találhatók benne, vízből képes a saját tömegének 10-15-szörösét (akár hússzorosát) is felszívni, ami által egy lágy, zselészerű anyagot képez.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A habhoz

A torta aljára

ajánlat

Az élő étel kedvelőinek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt barackot beáztatjuk a vízbe, és hagyjuk puhulni 2-3 órát, majd turmixgépben pürésítjük.
    A friss barackot megtisztítjuk, kimagozzuk, és turmixgépben pürésítjük.
  2. A pürésített aszalt barackkal elkeverjük a kakaóport, mandulát, majd az amaránthoz adjuk, és összedolgozzuk (olyan lesz, mint a kókuszgolyó massza), a masszát egy kapcsos tortaformába nyomkodjuk, amit előzőleg kókuszreszelékkel szórjunk be vastagon. Hűtőben kihűtjük.
  3. A friss barackpürét ízesítjük a rózsavízzel, agave sziruppal, citromlével (ízlés szerint), majd hozzákeverjük az útifűmaghéjat, és várunk 15 percet, amíg kocsonyásodik, szilárdul, ekkor az amarántos rétegre öntjük.
    Hűtőben tovább dermesztjük.
  4. A kesuhabhoz a vizet, agave szirupot és a vanília kikapart belsejét elkeverjük a kesudióval, és turmixgépben pürésítjük, minél finomabbra, habosabbra.
  5. Tálalás előtt a torta tetejére kanalazzuk, friss sárgabarack darabokkal díszítjük. Kicsit benedvesített, jó éles késsel szeleteljük.
  6. Ez a mennyiség egy 18 cm kapcsos tortaformához elég. Bármilyen gyümölccsel készíthető.
  • tepsi mérete: 18 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 232
elküldve: 5
receptkönyvben: 107
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nicki

Mióta szakács: 2012.04.10.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcstorta sütés nélkül, bio baracktorta, tojás- és tejmentes torta sárgabarackkal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mexxi
Mexxi / Mexxi Thu, 2012-07-12 22:09

Kedves Nicki!
Nagyon megörültem a receptednek, hiszen glutén-, tej- és tojásérzékeny vagyok. Az agave szirupot mivel helyettesíthetném?
Előre is köszönöm a válaszod.
Üdv,
Kriszta

Nicki
Nicki / Nicki Fri, 2012-07-13 09:50

Szia Mexxi! Agave szirupot helyettesítheted mézzel vagy nagyon finom a juharszirup is. A DM-ben mindhárom szokott lenni.

diavega
DiaNatura / diavega Thu, 2012-07-12 15:52

Szia Nicki!
De jól néz ki! Nagyon szeretem a nyers sütiket, tortákat!
Van is puffasztott amarantom, amit olyan nehéz belevarázsolni az ételekbe, úgy hogy finom is legyen...
Biztos, hogy ki fogom próbálni!
Üdv, Dia

Nicki
Nicki / Nicki Fri, 2012-07-13 09:53

Szia diavega! Örülök hogy tetszik a recept, az amarantos réteget szoktam készíteni kókuszgolyó helyett is, datolyával vagy barackkal. Kigombócolva és kókuszreszelékbe forgatva gyors finomság.

250
puffasztott amarant 5 dkg
aszalt sárgabarack 10 dkg
víz 1 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek
mandulaliszt 3 dkg
mandulapehely 2 dkg
citromlé 1 ek
folyékony édesítőszer 30 ml
sárgabarack 30 dkg
folyékony édesítőszer 30 ml
útifű maghéj 1 ek
citromlé 1 ek
rózsavíz 2 ek
kesudió 10 dkg
víz 3 ek
vanília 0.5 db
folyékony édesítőszer 20 ml
kókuszreszelék 4 ek