Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackbefőtt cukor és tartósító nélkül

Sárgabarackbefőtt cukor és tartósító nélkül
Sárgabarackbefőtt cukor és tartósító nélkül
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem akartam cukrosan és tartósítóval eltenni a barackokat, így keresgéltem a neten. Találtam egy nagyon jó  "zöld" oldalt, ahonnan elmentettem ezt a receptet. Én már többféle gyümölccsel kipróbáltam, eddig még mind jól viselkedik.

Csalán. Köszönet érte.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha valaki nem akar sok cukrot és tartósítót, annak ajánlani tudom.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először az üvegeket és a kupakokat tisztítjuk meg kell alaposan, és kinek melyik sterilizáló művelet vált be, azzal elvégezzük. (Én úgy szoktam, hogy alaposan elmosok mindent, majd jól kiöblítem. Persze annyira legyen meleg a víz, amennyire csak a kezünk bírja. Utána 1 ujjnyi vízzel beteszem az üvegeket a mikróba 1-2 percre, majd kiöntöm a vizet az üvegekből, és még 1-2 percig mikrózom. Még forrón kesztyűben kiveszem, és papírtörlőre lefordítva teszem. A kupakokat egy lábasban forrázom kb. 5-10 percig, majd villával kiveszem, és szintén papírtörlőn hagyom száradni. Persze fontos, hogy annyi üveg legyen, amennyi barackunk van. Inkább maradjon üveg.)
  2. A barackokat beáztatjuk kb. fél órára, majd nagyon alaposan megmossuk. Váltott vízben leöblítjük, és hagyjuk  lecsöpögni és kicsit száradni.
  3. Előkészítjük az üvegeket, és elkezdjük a barackokat félbevágni, majd magházzal lefelé elkezdjük az üvegekbe tenni. Jó szorosan!!!! Jól meg kell tömni, mert össze fog esni.
  4. Ha az üveg tele van, rászorítjuk a tetejére a kupakot. Ezt addig végezzük, amíg minden barack üvegbe kerül.
  5. Előveszünk egy jókora fazekat vagy kettőt, ha egybe nem férnek az üvegek. Kibéleljük a fazekat újságpapírral, és beletesszük az üvegeket. Az üvegek közé is újságot teszünk.
  6. A fazékba teszünk annyi vizet, hogy az üvegek 3/4-ig érjen. Elkezdjük felmelegíteni, és ha már gyöngyözik a víz, a fazékban takarékra vesszük, és 25-30 percig lassan forraljuk. Fedőt is teszünk rá.
  7. Ha letelt az idő, semmit sem csinálunk, mert másnap újra felmelegítjük, de csak 15 percig gőzöljük. Még 3. nap is ugyanígy. Ilyenkor már kevés lé képződik, a barack megpuhul, de a zamat megmarad.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 791
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: befőtt
hasonló kategóriák: kompót, fűszerek házilag, télire

egyéb elnevezések

sárgabarack befőtt, sárgabarackbefőtt házilag, barackbefőtt tartósítószer nélkül

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

74
sárgabarack 1 kg