Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackkal töltött rántott pulyka

Sárgabarackkal töltött rántott pulyka
Sárgabarackkal töltött rántott pulyka
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna megbolondítani az unásig készített (hazudok, mert soha nem tudom megunni) rántott húst krumplival. Ezért egy kevés afrikai ízhatásúra készítettem el. Érdemes egyszer kipróbálni.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk.
  2. A sárgabarackot kettéválasztjuk, magját kivesszük, leheletnyi fahéjjal megszórjuk.
  3. A hússzelet egyik felét megkenjük darabos mogyoróvajjal, ráhelyezzük a barackfeleket, ráhajtjuk a hús másik felét, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük, bepanírozzuk, 175 fokos olajban kisütjük. 
  4. Köretnek héjában főtt vajas újburgonyát adtam összeaprított korianderlevéllel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 492
elküldve: 4
receptkönyvben: 238
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött pulykamell rántva, fahéjas barackkal göngyölt pulyka, rántott pulykamell gyümölccsel megtöltve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lina76
Lina76 Tue, 2012-07-03 08:41

Kedves Évi néni!
Hát ez sajnos nem gluténmentes! Sem a liszt, sem a panko.
(„panko”, speciális szárító-aprító gépben készül, fehérkenyérből. Szilánkszerű, szálkás, száraz pelyhekből áll, az európai morzsánál jóval durvább, így az ezzel készülő panírung „sündisznós” lesz, s mivel jóval kevésbé szívja magába az olajat, mint az európai morzsa, rendkívül ropogós és levegős állagot eredményez.)
Egy kicsit kiakadtam, hogy ez az étel a gluténmentes receptek között szerepel. Ha egy kezdő lisztérzékeny meg akarja csinálni, liszt helyett mondjuk rizslisztet használ, de hirtelen felindulásból megvásárolja a pankot.....a lisztérzékenység nem játék!
Gabriella

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-07-03 13:30

Kedves Gabriella!
Lehet, hogy nem figyeltem, és mellé nyomtam, sajnos előfordul. hogy gyorsabban nyomkodok, mint ahogyan megnézném, mit csinál a gép. Természetesen én is tudom, sőt szoktam otthon készíteni magamnak és is pankot. Elnézést, hogy nem néztem át. Majd nagyon oda koncentrálok, hogy legközelebb ilyen ordas hibát ne kövessek el. Köszönöm a mindenre kiterjedő tájékoztatást. Üdv: Évi néni

787
pulykamell 60 dkg
sárgabarack 10 db
fahéj 0 ízlés szerint
mogyoróvaj 3 ek
0 ízlés szerint
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
panko 10 dkg
napraforgó olaj 3 dl