Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabaracklekvár Bettyke konyhájából

Sárgabaracklekvár Bettyke konyhájából
Sárgabaracklekvár Bettyke konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a lekvár nem hasonlítható össze a boltival. Mamámnál ettem sokat, csak ő tartósítószerrel készítette.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az üvegeket forrásban lévő vízben kifőzzük a fedőkkel együtt. Erre oda kell figyelni, ha nem szeretnénk tartósítószert használni. A steril üvegeket óvatosan kiszedjük.
  2. A barackokat pár percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd lehámozzuk a héját, és kimagozzuk. (Így könnyebb lehámozni.)
  3. A barackot beletesszük a lábasba, és elkezdjük főzni közepes lángon.
  4. Hozzáadjuk a cukrot és addig főzzük, míg szét nem főnek a barackok. Ezután hozzáadjuk a dzsemfix-et. Ha ezt kihagyjuk, az se baj. (Ettől szebb lesz a színe.)
  5. A steril üvegekbe szedjük, a fedőt rácsavarjuk, majd fejjel lefele fordítjuk. Takaróba tesszük, és másnapig hagyjuk úgy kihűlni.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 88 192
elküldve: 6
receptkönyvben: 170
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettyke

Mióta szakács: 2012.07.08.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

házi baracklekvár, sárgabaracklekvár télire, sárgabaracklekvár házilag

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

781
sárgabarack 2.5 kg
cukor 50 dkg
dzsemfix 1 csomag