Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabaracklekvár egyszerűen

Sárgabaracklekvár egyszerűen
Sárgabaracklekvár egyszerűen
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évek óta ezzel a módszerrel készítem, finom zamatos lesz az íze, a cukor mennyisége függ a gyümölcs édességétől is.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alaposan megmosott, hibátlan barackot kimagozzuk, majd hámozás nélkül négy felé vágjuk, lemérjük. Nekem 6 kilóból maradt 5 kg.
  2. Ezután egy nagyobb befőzőfazékba rakjuk, hozzákeverjük a citromsavat, majd feltesszük főzni, néha megkeverjük, közben a keletkező habot leszedjük róla.
  3. Amikor a kívánt sűrűséget elérte, de a színe még szép, akkor hozzáadjuk a cukrot, jól elkeverjük benne, folyamatos keverés mellett újra felforraljuk hogy a cukor elolvadjon benne, de már csak a forrástól számítva kb. 10 percig főzzük.
  4. Végül a tűzről levéve tisztára mosott és csirátlanított csavaros üvegekbe merjük, szorosan lezárjuk, majd egy pár percre fejre állítjuk, ezután száraz dunsztba tesszük a teljes kihűlésig.
  5. Tipp: nincs szükség a hámozásra, mivel teljesen szétfő.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 590
elküldve: 1
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

sárgabarackdzsem

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsi965
zsuzsi965 Fri, 2019-08-09 11:35

én egyszer főztem héjastól, meg is bántam, hámozva finomabb, és a színe is szebb. megéri az a kis plusz munka

katharosz
Katharosz / katharosz Fri, 2019-08-09 21:04

Én már évek óta így főzőm, előtte mindig lehúztam a héját, de semmi különbség nincs a két lekvár között!

726
sárgabarack 5 kg
cukor 1.3 kg
citromsav 2 teáskanál