Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabaracklekvár Gonoszka konyhájából

Sárgabaracklekvár Gonoszka konyhájából
Sárgabaracklekvár Gonoszka konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eljött a sárgabarack szezon, így én is elkészítettem a magam sárgabaracklekvárját.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk.
  2. Egy rozsdamentes lábosba lerétegezzük a cukorral. Lényeges, hogy cukor legyen legfelül. Lefedve 20-24 órát hagyjuk, hogy levet engedjen.
  3. A pihentetési idő letelte után beleöntjük a kicsavart citrom levét.
  4. Feltesszük főzni, és botmixerrel kicsit megtörjük. Időnként megkeverve (a vége felé sűrűbben kevergetve) 25-30 percig főzzük.
  5. Ezután sterilizált üvegekbe töltjük, rácsavarjuk a tetejüket az üvegeknek, és pár percre fejre állítjuk.
  6. Száraz dunsztba téve hűtjük ki.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 22 703
elküldve: 6
receptkönyvben: 73
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

baracklekvár, kajszibarack lekvár, sárgabarack lekvár házilag

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Roxelena
Roxelena Tue, 2015-08-18 17:49

Kedvess Gonoszka1!
Én már a múlt nyáron elkészítettem a lekvárod, de sárga belű őszibarackból. Most megint nekivágok, mert az 5 éves, azóta 6 éves ikerlányaim nem hajlandók más lekvárt enni, pedig ugyan ezzel az eljárással epret is csináltam de még csak bele sem nyalnak! A lényeg a recept tökéletes! Viszont lenne egy kérdésem, mert most nem sikerült ilyan barackot vennem aminek a héjja könnyen lejön, mindenek elött egy pár percre betehetem forró vízbe szetinted bagy hagyjam inkább és maradjak a bevállt receptnél és farigcsáljak! :)

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Tue, 2015-08-18 18:00

Kedves Roxelena! Én nem hámozom meg a sárgabarackot, és az őszibarackot sem! Ha nem szeretnél héjat beletenni, akkor hámozzad meg, mert az fontos, hogy lányaid megegyék jó étvággyal! Szerintem vékonyan éles késsel hámozzad meg, legalábbis én így csinálnám. Jó sütést-főzést kívánok! Szép estét Nektek! Üdvözlettel:Kinga

nicy
nicy Wed, 2014-12-10 15:14

Kedves Kinga!
Karacsonyra Sacher tortat szeretnek kesziteni,es ehhez kerestem ma a boltokban sargabaracklekvart. Es nem talaltam olyat ami a hazira hasonlit, a legjobban is csak 60%gyumolcs volt.
Elhataroztam hogy fozok magam. Van kb 5kg melyhutott sargabarackom.
Szerinted lehet abbol jo lekvart fozni?
Udv
Niki

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Wed, 2014-12-10 15:23

Kedves Nicy! Ez jó kérdés! Én még soha nem főztem mélyhűtött gyümölcsből lekvárt. Valószínűleg nem lehetetlen, mert a mélyhűtött gyümölcsöt, zöldséget elvileg hasonlóan fel lehet használni mint a frisset. Én nem olvasztanám ki, hanem becukrozva egyből főzni kezdeném, esetleg kicsit hagynám csak olvadni, hiszen gondolom, hogy kimagozott a sárgabarackod. Valószínű, hogy tovább kell főzni, és az elején nagyon kell figyelni, hogy ne kapjon le. Ha elkészítetted, és ha van időd, akkor megkérlek, hogy írjad meg, hogyan sikerült, mert kíváncsi vagyok, hogy jó lesz-e (ami szerintem valószínű). Üdvözlettel:Kinga

nicy
nicy Sat, 2014-12-13 23:58

Elkeszitettem a lekvart melyhutott sargabarackbol! Meg fagyosan becukroztam,allni hagytam kb 24orat. A fozesi ido kb 3 ora volt. Minden perc megerte!
Olyan mint a nyari napsutes,ami persze decemberben meg edessebb! Ez a nyar uvegbe zarva!
Koszonom a segitseget!
Udv
Niki

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Sun, 2014-12-14 10:16

Kedves Nicy! Nagyon szívesen próbáltam segíteni neked! Örülök, hogy ilyen jól sikerült! A főzési idő jó hosszú volt, de gondolom a lekvárod nem az a folyós típus lett. Jó ebben a szürkés-ködös napokban az a falat nyár, és biztos, hogy a karácsonyi tortád is nagyon finom lesz! Kellemes és boldog ünnepeket kívánok Neked és Családodnak! Üdvözlettel:Kinga

nicy
nicy Wed, 2014-12-10 15:32

Koszonom a gyors valaszt! Meg fogom irni,hogy hogyan sikerult!

balintmonika
balintmonika Sat, 2014-06-28 12:13

Az ajánlott főzésidő után nagyon folyékony volt még,így bőven megdupláztam azt.

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Sat, 2014-06-28 13:24

A gyümölcsök víztartalma változó. Lehet, hogy amit Te vettél az sokkal lédúsabb. Az idén egyébkét is csodaszép sárgabarackokat lehet kapni, mert kedvezett az időjárás nekik. Mi pedig szeretjük ha nem áll meg benne a kanál. Ezért is nem használtam hozzá semmiféle sűrítőanyagot.

Adruskah
Adruskah Sat, 2014-06-14 12:09

Kedves Gonoszka.
Ez lessz az első alkalom, hogy lekvàrt főzök.
Azt szeretnèm meg kèrdezni, hogy szalicit nem kell a tetejère tenni??!
Lehet hūlye kèrdès. :D :$
Mennyi ideig àll el kb?!

A recepted amùgy nagyon tetszik, meg fogom csinàlni. :p Tovàbbi szèp napot!

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Sat, 2014-06-14 12:45

Kedves Adruskah!
Nem kell a tetejére semmi tartósító! A cukor, és a dunszt tartósítja. Én nem teszek már jó ideje sem a lekvárokba, sem a szörpökbe tartósítót, mert felesleges, és csak káros. 1 évig tuti, hogy eláll, annál régebbi saját készítésűt még nem ettünk, mert amit készítek, azt kb:ennyi idő alatt fogyasztjuk el. Jó sütést és főzést kívánok! Kellemes napo!
Üdvözlettel:Kinga

aliju
aliju Thu, 2013-07-25 10:08

Kedves Gonoszka1!

Meg tudnád mondani, hogy kb. mennyi lekvár lesz ebből? Csak hogy mennyi üveggel kell hogy számoljak? Ez lesz életem első lekvárja :)

Előre is köszönöm!

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Thu, 2013-07-25 10:50

Kedves Aliju!
Én valamivel több mint 2 kilót főztem (pontosan 2,2 kiló volt magozás után), és 3 db 720 ml üveg lett belőle. Sok sikert az első lekvárodhoz!!! Üdvözlettel:Kinga

anyuka54
anyuka54 Sun, 2013-07-21 10:14

Kedves Kinga!
Köszi a gyors választ. Ha érkezik a barackom így fogom megfőzni és majd meg írom milyen lett.
Szép napot:Kata

anyuka54
anyuka54 Sat, 2013-07-20 10:30

Ez tényleg nagyon egyszerű,én eddig mindig passzíroztam.Nem maradnak benne héj darabok?
Ha nem akkor ezentúl így fogom készíteni.
Üdv:kata

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Sat, 2013-07-20 18:26

Kedves Anyuka54!
Nem maradnak benne, mert a botmixerrel szétpasszíroztam. Már fel is bontottunk egy üveggel, és ettünk belőle, és sütihez is használtam belőle. Szerintem érdemes kipróbálni, mert én állítom, hogy a sárgabaracklekvár a világ legegyszerűbben elkészíthető lekvárja. A Férjem kívánságára már még egy adagot készítettem. Ha elkészítetted írjad meg, hogy ízlett Nektek. Üdvözlettel:Kinga

999
sárgabarack 2 kg
cukor 80 dkg
citromlé 1 citromból nyert