Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabaracklekvár Iluskától

Sárgabaracklekvár Iluskától
Sárgabaracklekvár Iluskától
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden évben készítek lekvárt, ez tavaly készült még. Akkor 300 ft-ért sikerült jó érettet kapnom. Inkább megveszem a barackot, mint lekvárt kelljen vennem. Van kis munka vele, de ez akkor is az 'én' lekvárom lesz!! Ebből a mennyiségből talán 20 üvegnyi lett, nem emlékszem pontosan (még most is van belőle). A tartósítót felbontáskor kiskanállal leszedem a tetejéről (már amennyit le lehet). Kilónként 40 dkg cukor kell bele.

Régebben a nővéremnek volt barackfája, az  volt  az igazi... hatalmas barackok voltak rajta...

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az üvegeket alaposan, forró vízben kimossuk. Lefelé fordítva szárítjuk.
  2. A barackokat alapos mosás után kimagozzuk, majd ledaráljuk.
  3. Beletesszük egy olyan tálba, amiben főzni fogjuk. Lassú tűzön kavargatva, az első rottyanás után hozzátesszük a cukrot. A kavarást nem hagyjuk abba.
  4. Belekeverjük a citromsavat is. Kb 30-40 perc főzés után lekapcsoljuk.
  5. Forrón, az előre kimosott üvegekbe szedjük, mindegyik tetejére picuri benzoátot szórunk. Celofánnal, majd fém lapkával zárjuk, jó erősen! Pokróc közé tesszük, és 2 napig ott hagyjuk kihűlni.
  6. Végül hűvös helyre visszük.
  • elkészítettem: 13 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 85 832
elküldve: 6
receptkönyvben: 95
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
707 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
receptverseny: dr. Oetker sárgabarack receptverseny
nehézség: közepes
kategória: lekvárok-dzsemek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

baracklekvár télire, házi baracklekvár, sárgabaracklekvár házilag,Sárgabarack lekvár

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

horvi7301
horvi7301 Mon, 2015-06-29 14:54

Kedves Iluska!
Többször főztem már baracklekvárt, de idén, ha lehetőségem lesz rá, akkor ki fogom a receptedet próbálni) Természetesen ment a szavi ma is)
Szép napot kívánok, üdv: Pufi

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2015-06-29 17:14

Okés,próbáld,úgy mint a mézeskalács házikót is... :-)) Köszi a voksot,ari vagy??? :-))

horvi7301
horvi7301 Wed, 2015-07-01 19:37

Szia! Gratula a 3. helyhez, látod, sikerült a dobogós hely)) Ha úgy sikerül, mint a házikó, akkor nagy örülni fogok.
Szép estét kívánok)))

holdika
holdika Thu, 2015-06-18 14:03

Szerencsére barackfa ültetvényem van ,és szerencsémre megtaláltam ezt a receptet.Tavaly is már így készítettem a finom lekvárokat,és idén is terveim között van.Köszönöm a jó receptet Iluska!!

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2013-07-22 17:06

Kedves Éva!Teljesen igazad van!!Ha nem maradt volna tavalyról,akkor én is neki kezdtem volna ismét,mert megéri a fáradtságot az illata,az íze.....
Mosolygós hetet neked!!:-))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-07-21 18:04

Kedves Iluska!

Tudod mit? Már nem igazán akartam, csak gondolatban, ( a hőség vetett vissza, és igen, hogy minden felett ott kell ácsingózni és várni, és az ember lánya is lekvárrá fő a dolgok mellett mire kész van... :( ), - de ezek után tett is követi, rakok én még el sárgabarack lekvárt, felkeresem a lehető legfincsibb, érett és jó áron vehető barackot, remélem, még elcsípem a piacon.:)

Teszek el, teszek én....imádom az illatát ízét, és a család is, miért is ne akkor, nem igaz? :)

Szép vasárnapot és kellemes nyári következő hetet kívánok!
Éva-Anyóca

2394
sárgabarack 6 kg
cukor 2.4 kg
citromsav 3 ek
nátrium-benzoát 20 késhegynyi