Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabaracklekvár puncsos ízesítéssel

Sárgabaracklekvár puncsos ízesítéssel
Sárgabaracklekvár puncsos ízesítéssel
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Semmi különös, csak valami új ízt szerettem volna kipróbálni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha valaki új ízt szeretne kipróbálni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is a megfelelő mennyiségű üveget és kupakot alaposan elmossuk, és fertőtlenítjük. Erről részletesen itt nem írok, mert már talán mindenkinek van bevált módszere.
  2. A barackokat beáztatjuk kb. fél órára, majd alaposan ledörzsöljük, és váltott vízben leöblítjük.
  3. Előkészítjük a tiszta lábast, amiben főzni fogjuk. Én ecettel ki szoktam öblíteni előtte.
  4. A dzsemfix ajánlásában szereplő mennyiségű tisztított barackot betesszük a lábasba. Most héjastól készítettem, mert botmixeres pépesítést terveztem. 3 kg-nál több barack nem javasolt egyszerre, mert akkor lassul a művelet!
  5. Főzzük a barackot addig, amíg már kezd szétesni, majd botmixerrel tovább pépesítjük.
  6. A pépesítés után visszatesszük a tűzre, és a puncs fűszerkeveréket egy teatojásba téve beletesszük. Itt mehet bele a cukor is, és főzzük nagy lángon. Kevergetjük folyamatosan, de vigyázni kell, mert fröcsköl. Közben a képződő habot is leszedjük.
  7. Ha már jónak ítéljük meg az állagát, beleöntjük a dzsemfixet, és még 4-5 percig forraljuk.
  8. Ha letelt az idő, még forrón az üvegekbe szedjük, rátesszük a kupakot, és kb. 5 percig fejre állítjuk.
  9. Megfordítjuk, és hagyjuk kihűlni.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 028
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

baracklekvár puncs fűszerkeverékkel, puncs ízű baracklekvár, sárgabaracklekvár puncsosan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

498
sárgabarack 1250 g
cukor 35 dkg
dzsemfix 1 csomag
puncs fűszerkeverék 0 ízlés szerint
citromlé 0.5 citromból nyert