Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabaracklekvár Salamon Csillától

Sárgabaracklekvár Salamon Csillától
Sárgabaracklekvár Salamon Csillától
190 perc / előkészület: 40 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok munka van vele, de a házi lekvárnak párja nincs.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Barackot megmossuk, kimagozzuk, és ledaráljuk (én paradicsomdarálón daráltam le, így a héja nem került bele a pépbe.)
  2. Nagyobb edényben takarék lángon folyamatos kevergetés mellett jó sűrűre főzzük (kb. 2 óra).
  3. Az utolsó fél órában hozzáadjuk a dzsemfixszel elkevert cukrot, és tovább keverjük.
  4. Üvegeket kimossuk, lekvárt belemerítjük, tetejükre teszünk egy csipet nátrium-benzoátot, és szorosan lezárjuk az üvegeket.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 467
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
receptverseny: dr. Oetker sárgabarack receptverseny
nehézség: könnyű
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert

egyéb elnevezések

baracklekvár, lekvár sárgabarackból, gyümölcslekvár

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Wed, 2015-06-17 07:13

Most erre nem szavazok ,mert ennyi adalékanyaggal felesleges időpocsékolás így készíteni a lekvárt.

bildóka
bildóka Thu, 2013-08-29 07:36

Úr Isten! Hogy ebben mennyi tartósítószer van.:(((
Tiszta mű. Ha ilyen sokáig főzöd, akkor minek bele ennyi tartósító?

1146
sárgabarack 3 kg
befőzőcukor 80 dkg
dzsemfix 2 csomag
nátrium-benzoát 1 késhegynyi