Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabaracklekvár tartósítószer-mentesen

Sárgabaracklekvár tartósítószer-mentesen
Sárgabaracklekvár tartósítószer-mentesen
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már többször is készítettem baracklekvárt ezzel a módszerrel. Jobban ízlik, jobban esik, mivel tudom nincs benne tartósítószer. Egyszerű az elkészítése, de a higiéniára azért célszerű odafigyelni!!! 14 db üveggel lett.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Én úgy szoktam, mikor kiveszek egy üveget, és teleteszem lekvárral, egyből vissza is kerül a sütőbe. Majd csak ezután veszem ki a következő üveget...

Mindent elmosok előtte, amivel a barack érintkezni fog.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az üvegeket alaposan, forró vízben kimossuk. Lefelé fordítva megszárítjuk. Sütőbe rakosgatjuk. A barackokat alapos mosás után kimagozzuk, majd ledaráljuk (tiszta darálón!).
  2. Bekapcsoljuk a sütő ,minimális hőmérsékletre. A darált barackot beletesszük egy olyan edénybe, amiben főzni fogjuk. Lassú tűzön (platnin), kavargatva főzzük, az első zubogás után hozzátesszük a cukrot. A kavarást nem hagyjuk abba. Belekeverjük a citromsavat is. Kb. 30-40 perc lassú főzés után lekapcsoljuk.
  3. Egy-egy üveget kiveszünk a bekapcsolt sütőből, és teletöltjük a lekvárral. Jó szorosan lezárjuk. Majd visszapakoljuk a sütőbe. Feljebb vesszük 120 fokra, és 1 óra hosszáig ezen a hőmérsékleten dunsztoljuk. Másnapig ott hagyjuk. A sütő ajtaját ne nyissuk ki. Hideg helyre visszük. Jó étvágyat!!
  • sütési hőfok: 120°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 15 002
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
707 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sárgabarack lekvár tartósító nélkül,tartósítószer mentes lekvár,tartósítószer nélküli baracklekvár,baracklekvár tartósító nélkül

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ANYUS01
ANYUS01 Thu, 2017-07-20 11:24

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy a 40 perc főzés
után mennyire lesz sűrű?

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2017-07-20 16:49

Szió!
Szerintem jó lesz az állaga,és tudni kell,hogy a sárgabarack lekvár álláskor még sűrűsödni fog.
(épp ma mutattam a férjecskémnek,hogy nézze meg,milyen guszták...) :-)))

1452
sárgabarack 5 kg
cukor 1.3 kg
citromsav 1 kávéskanál