Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabaracklekvár Vircsikétől

Sárgabaracklekvár Vircsikétől
Sárgabaracklekvár Vircsikétől
145 perc / előkészület: 35 perc főzés: 110 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Leszedtük a fáról a sárgabarackot, hogy ne a szél fújja le. Egy nagyobb részéből, mint látszik lekvárt készítettünk, a másik részéből pedig sütit sütöttünk, vagy gyorsan frissiben megettük. :)

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Ha valaki édesebben szereti a lekvárt, akkor a 4 kg-on felül még bátran tehet bele cukrot.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossunk ki befőttesüvegeket forró vízzel, majd hagyjuk megszáradni.
  2. A barackot mossuk meg, magozzuk ki, vágjuk félbe, kézzel kicsit nyomkodjuk össze, majd mehet egy jó nagy edénybe.
  3. A vízzel tegyük fel főni, és kevergessük folyamatosan. Forrástól számítva főzzük legalább másfél órán át.
  4. Ekkor tegyük hozzá a cukrot, majd főzzük tovább még 10-15 percet.
  5. Töltsünk meg minden üveget lekvárral, mindegyik tetejére tegyünk egy-egy kk nátrium-benzoátot, tegyük rá a kupakot, fordítsuk fejre pár percre, azután mehet a hideg dunsztba.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 127
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Vircsike

Mióta szakács: 2014.05.16.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

sárgabaracklekvár, lekvár sárgabarackból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1994
sárgabarack 10 kg
cukor 4 kg
víz 2.5 dl
nátrium-benzoát 10 kk