Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabaracklepény

Sárgabaracklepény
Sárgabaracklepény
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Banánpalacsinta receptem után egy kissé savanykásabb, de szintén nagyon finom lepény elkészítését osztanám meg.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgabarackokat megmossuk és kimagozzuk.
  2. Hozzáadjuk az elpürésített piskótát, édesítőszert, a tojássárgáját és mandulalisztet. Közepesen lágy tésztát kapunk (ehhez mérten teszünk még bele lisztet vagy egy kis tejet).
  3. A tükörtojás- vagy amerikaipalacsinta-sütőt kivajazzuk, hintünk bele egy kis amaránt magot, majd rá a tésztát, belenyomjuk a mandulamagokat, és aranybarnára sütjük mindkét oldalát a lepényeknek.
  4. Ízlés szerint tálaljuk. Jöhet hozzá friss gyümölcs, juharszirup, lekvár vagy ami szem-szájnak ingere!
  5. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 334
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

barackos palacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

252
sárgabarack 0.5 kg
mandulaliszt 5 púpozott ek
babapiskóta 8 db
folyékony édesítőszer 15 csepp
mandula 10 dkg
vaj 2 dkg
tojássárgája 1 db