Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackmagos aranygaluska tejszínes vaníliapudinggal

Sárgabarackmagos aranygaluska tejszínes vaníliapudinggal
Sárgabarackmagos aranygaluska tejszínes vaníliapudinggal
70 perc / előkészület: 35 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A humoros férjem aranygaluskát kívánt meg, és megkértem, hogy törjön fel néhány sárgabarackmagot. Ezzel kevertem a darált diót.

hozzávalók / 4 adag

aranygaluska

tejszínes vaníliapuding

Szólj hozzá!

elkészítés

aranygaluska

  1. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk egy tálba. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a hozzáadjuk a liszthez.
  2. A 10 dkg puha vajat is a liszthez adjuk, mehet még hozzá a só, citromlé, 2 vaníliás cukor, porcukor és a felfuttatott élesztős tej. Ezt bedagasztjuk, és letakarva meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  3. Majd vékonyan lisztezett sodródeszkára tesszük, és 2 cm vastagságúra kisodorjuk. 2 cm x 1 cm formájú csíkokat vágunk, és mindegyiket olvasztott vajban megmártjuk, majd kivajazott tepsibe szorosan egymás mellé rakosgatjuk.
  4. A diót és sárgabarackmagot ledaráljuk (pár szemet hagyhatunk díszítésre), és összekeverjük a 2 csomag vaníliás cukorral.
  5. Rászórjuk az egészet a galuskák tetejére. 190 fokon előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, 35-40 perc (sütőtől függ).

tejszínes vaníliapuding

  1. 2 dl tejszínnel elkeverjük a cukrot és a vaníliapudingokat. 8 dl tejszínt majdnem forrásig melegítünk. Majd beleöntjük a pudingot, és sűrűre főzzük. Majd egy másik tálba átöntjük a kész pudingot.
  2. Langyosan tálalva fogyaszthatjuk, de hidegen még finomabb. Barackmaggal díszítjük. Jó étvágyat.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 862
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: szlovák
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós-vajas kelt tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2111
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 3 db
friss élesztő 3 dkg
vaj 18 dkg
vaníliás cukor 4 csomag
porcukor 5 púpozott ek
tej 2 dl
1 csipet
citromlé 0.5 citromból nyert
sárgabarackmag 5 dkg
dió 10 dkg
habtejszín 10 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 3 púpozott ek