Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackos darált hús Schelektől

Sárgabarackos darált hús Schelektől
Sárgabarackos darált hús Schelektől
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron rengeteg sárgabarackunk termett, ezért a keményebbeket kimagozva lefagyasztottam. Ebből akartam valami újfélét készíteni, és a szakdolgozatom leadásának örömére találtam ki ezt a kicsit rendhagyó, de nagyon finom főételt! Mivel nincs több barackom, ezért nem tudom egyelőre továbbfejleszteni, kikísérletezni, hogy az arányok jobbak legyenek, meg első körben nem mertem szegfűszeget beletenni, mert olyan határozott íze van... A tesztalanyok a szüleim voltak, apukám szerint legközelebb próbáljam meg lekvárral... Majd módosítom a receptet, ha úgy tényleg jobb.;) 

Mivel saját barackból készült, ezért nehezen tudom megállapítani a valós árat, ezt kérlek vegyétek figyelembe!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackokat kimagozzuk, és - ízlés szerint - meghámozzuk (aki a paradicsomos szószoknál hámozza a paradicsomot, annak javasolt).
  2. Az apróra vágott hagymát kevés olajon fonnyasztjuk.
  3. Amikor már üveges a hagyma, rádobjuk a darált húst. Kevés sóval és borssal ízesítjük. (Vigyázat, könnyen odaéghet, nagyon odafigyelni!)
  4. Amikor már fehéredik a husi, mehet rá a barack.
  5. Amikor már nagyjából szétfőtt a barack, megkóstoljuk, hogy kell-e bele cukor, vagy elég édes a barack magától is (ez attól függ, mennyire érett barackkal dolgozunk).
  6. Végül mehet bele a fahéj (a többi fűszerhez viszonyítva bőségesen).
  7. Főzzük, amíg a husi teljesen át nem fő.
  8. Köretnek penne tésztát használtam, de utólag nem tartom a legjobb ötletnek.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 886
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Schelek

Mióta szakács: 2013.09.18.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sárgabarackos húsos főétel, kajszibarackos húsétel, barackos darált húsos szósz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

249
sárgabarack 15 db
darált sertéshús 500 g
vöröshagyma 1 közepes db
fahéj 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ml
cukor 1 teáskanál