Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackos gombóc 2. -csokipudinggal

Sárgabarackos gombóc 2. -csokipudinggal
Sárgabarackos gombóc 2. -csokipudinggal
55 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Mindig az Indul a bakterház című film jut az eszünkbe, ha gombócról van szó -jókat nevetünk evés közben.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Forró nyári napon egy pohár Kaiser sörrel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A főtt burgonyát krumplinyomóval összetörjük.
  2. A liszttel, vajjal, olajjal, csipet sóval és a tojással tésztát gyúrunk.
  3. 1/2 cm-es vastagságúra kinyújtjuk, kockákra osztjuk.
  4. A kockákra rátesszük a kimagozott sárgabarack felét.
  5. Meghintjük vaníliás cukorral és fahéjjal, majd négy szélét felhajtva gombócokat formálunk.
  6. Forró vízben kifőzzük.
  7. Csokipudingport elkeverjük a fél l tejjel és 3 ek cukorral, és addig forraljuk míg besűrűsödik, belekeverünk egy tojássárgáját.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 384
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Stella

Mióta szakács: 2010.03.20.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Sárgabarackos gombóc, krumplis gombóc kajszival

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

742
sárgabarack 0.5 kg
burgonya 60 dkg
finomliszt 20 dkg
vaj 10 dkg
napraforgó olaj 3 ek
1 csipet
tojás 1 db
fahéj 0 ízlés szerint
vaníliás cukor 1 csomag
csokoládés pudingpor 1 csomag
tej 0.5 l
cukor 3 ek
tojássárgája 1 db