Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackos gombóc 3. - mákos

Sárgabarackos gombóc 3. - mákos
Sárgabarackos gombóc 3. - mákos
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor érik a barack, mindig készítek barackos gombócot. Férjem kedvenc étele. Nagyon finom házilag gyúrt krumplis tésztából, de így sokkal egyszerűbb. Nagyobb élelmiszerboltokban kapható, osztrák gyártmány. Két zacskó van benne, így fele adagot is készíthetünk belőle. Kettőnknek a férjemmel éppen elég egy zacskó. Télen mélyhűtött barackból készítem. Kisebb zacskóban 10 szem barackot teszek, ez így épp jó a gombóchoz.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kiváló második fogás egy zöldséges, húsos leves után. A gombócok nagyok, laktatók.

 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojással és 1/2 l hideg vízzel elkeverjük a dobozban található tésztaport. Negyed óráig állni hagyjuk az előírás szerint.
  2. Közben a barackot megmossuk, kimagvaljuk.
  3. Egy lábosban felteszünk forrni vizet a gombócok kifőzéséhez.
  4. A tésztából gombócokat formázunk lisztes kézzel, közepükbe egy-egy barackot teszünk, melybe a mag helyébe kockacukor kerül. Ebből a mennyiségből 10-12 nagy gombóc lesz.
  5. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük a gombócokat.
  6. Egy tányérba öntjük a mákot, a gombócokat egyenként meghempergetjük benne, és tálaló tálra tesszük.
  7. Megszórjuk porcukorral.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 009
elküldve: 1
receptkönyvben: 183
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sárgabarackos gombócok mákba hempergetve, mákos-barackos gombóc

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Fri, 2011-08-05 21:00

Kedves Civa és Dorca!
Én utoljára a budafoki (albertfalvai) Savoya parkban vettem az Auchanban krumplistészta-port,. de már láttam Spar, Intersar, Eurospar üzletben is. Korábban Klágenfurtban szereztem be "magánimportként", ott lakik a lányom. Kartoffelknödl a felirata. Ha van időm, hagyományos módon készítem a tésztát, mint a szilvásgombócnál. Lustaságból ott is inkább burgonypelyhet használok főtt krumpli helyett. Ugyanolyan jó.

gigi0407
gigi0407 Mon, 2011-08-01 10:18

Szia Zsuzsa!

A recept nagyon jo, habar en magam keszitettem el a tesztat ( eletemben eloszor, mert eddig mindig mirelitet vettem ), kulfoldon elunk, itt nincs kesz krumplis teszta, nem is ismerik ezt a fajtat. A Parom viszont imadja a makot minden mennyisegben es meg sosem hallottam gombocot makban hempergetni; a vegeredmeny viszont nagyon finom lett, idezem: " De ebbol ugye nem adunk senkinek?" :)))))
Koszonet a finom es eredeti otletert! Tovabbi jo sutest-fozest!
gigi

Civa
Civa Sat, 2011-07-30 14:11

Szia Vica! köszi ismi a recit,de a "könnyebbik" változatára lettem volna kíváncsi:)

vica22
vica22 Fri, 2011-07-29 20:37

1 kg krumpli
35 dkg liszt

1 ek olaj
1 tojás
1 tk só

Krumplis tészta:A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük, megpucoljuk, egy tálban áttörjük.
Hozzáadjuk a lisztet, sót, olajat, összedolgozzuk, majd ha már nem ragad, lisztezett asztalra borítjuk, és 8 mm vastag téglalapot nyújtunk belőle.

Dorca
Dorca Wed, 2011-07-27 19:29

Én Pécsett sem találok ilyen tésztaport!Hol keressem?!

Civa
Civa Sat, 2011-07-23 20:17

Szia Zsuzsa,áruld már el,hogy hol veszed a krumplis tésztát? köszim:)

Civa
Civa Sun, 2011-07-17 13:41

Szia Zsuzsa:) Receptedben a kockacukrot helyettesíthetném xilit,nádcukor,,,stb,mivel nem használok "fehér" cukrot,illetve lisztet sem.Köszi a választ:)

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Sun, 2011-07-17 15:16

Persze! Én is inkább xilitet használok. Ez még egy régi receptem a diabetesz 2 előti időkből, lusta voltam áthangszerelni. Valójában minden receptben helyettesíthető a cukor xilittel/nyírfacukorral, sőt folyékony édesítőszerrel. Csak a kelt tésztákhoz használok gyümölcscukrot, mert az élesztő kémiájához valódi cukorra van szükség, nem cukoralkoholra.

762
tészta 40 dkg
tojás 2 db
sárgabarack 12 db
mák 15 dkg
kockacukor 12 db
porcukor 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint