Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackos-grízes piskóta

Sárgabarackos-grízes piskóta
Sárgabarackos-grízes piskóta
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőmtől rengeteg sárgabarackot kaptam, és már nagyon meg kellett volna enni őket, nehogy megromoljanak. A puhábbak a sütiben végezték, igencsak nemes célt szolgálva... nagyon jóllaktunk tőlük!  :)

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A töltelékhez

A tejbegrízhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a cukorral simára keverjük. Ez kb. 10 perc.
  2. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és hozzáadjuk a tojássárgás masszához.
  3. A fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a a lisztes keverékkel összeforgatjuk.
  4. Vajas-lisztes vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Kisebb tepsit használjunk, hogy a tészta kb. 4 cm magas legyen.
  5. Amikor a tészta nagyjából kihűlt, vízszintesen kettévágjuk, és közétesszük a lekvárt, a legtetejére pedig a sárgabarackot.
  6. A vízből, zselatinalapból, cukorból, citromaromából és héjból zselatint készítünk. Amikor már sűrűsödni kezd, a barackra öntjük. Hűtőbe tesszük.
  7. A tejből, cukorból és búzadarából tejbegrízt főzünk, és ráöntjük a barackos piskótára.
  8. Letakarva ismét visszatesszük a hűtőbe.
  9. Hidegen tálaljuk!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 969
elküldve: 0
receptkönyvben: 73
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsirai Éva

Mióta szakács: 2010.03.05.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskóta sárgabarackkal és grízes krémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

504
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 2 tk
narancslekvár 5 dkg
víz 0.5 l
zselatin 80 g
cukor 4 ek
citrom aroma 2 ml
citromhéj 1 citromból nyert
sárgabarack 1 kg
tej 1 l
cukor 5 ek
búzadara 7 evőkanál