Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackos karaj Zsuzsa konyhájából

Sárgabarackos karaj Zsuzsa konyhájából
Sárgabarackos karaj Zsuzsa konyhájából
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig szerettem a hús és gyümölcs házasságát. Ezért örültem meg ennek a receptnek, amire egy francia szakácskönyvben bukkantam. Barackszezonban minden évben elkészítem. Felezett barackot a mélyhűtőbe teszek, hogy télen is ehessük ezt a finom ételt. Előre elkészíthető, a vendégek érkezése előtt egy órával kell a sütőbe tenni.

hozzávalók / 4 adag

  • 80 dkg sertés rövidkaraj
  • 2 nagy fej hagyma
  • 1/2 kg sárgabarack
  • 2 dkg vaj
  • 1 ek olaj
  • 4 ek kristálycukor/édesítőszer
  • 2 ek  borecet
  • 4 ek  citromlé
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 kk pirospaprika
  • 2 dl víz
  • só, bors

ajánlat

Krumplipüré, rizs illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felszeleteljük.
  2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  3. A cukrot (vagy ennek megfelelő édesítőszert), az ecetet, citromlevet, paradicsompürét, pirospaprikát egy tálban összekeverjük.
  4. Az olajat a vajjal együtt felforrósítjuk, és fehéredésig kisütjük a hússzeleteket. A kisült szeleteket tűzálló tálba tesszük.
  5. A visszamaradt zsiradékban aranysárgára pároljuk a hagymát. Ráöntjük a paradicsomos, ecetes keveréket. 3-4 percig főzzük együtt.
  6. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a hússzeletekre.
  7. A barackot megmossuk, kimagozzuk. A fél barackokkal megrakjuk a hússzeleteket, fedjük le a tálat alufóliával.
  8. Közepes tűznél 50 percig sütjük. Félidőben vegyük le az alufóliát.
  9. Melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 625
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
199 recept

receptjellemzők

konyha: francia
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült karaj sárgabarackkal, barackos sertéskaraj, sült barackos karaj

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Wed, 2018-08-22 15:14

Örülök, hogy ízlett. Nálunk is kedvenc. Kreatívan megoldottad a többlet-víz problémát. Ha szereted a gyümölccsel kombinált húst, próbáld ki a narancsos csirkémet. Üdv Zsuzsa

witch
witch / witch Wed, 2018-08-22 14:02

Mindent lefeleztem, mert csak ketten vagyunk, de a vizet elfelejtettem es mar keso volt, mert mar hozzaontottem a 2 decit. Na, mindegy, igy alufolia nelkul sutottem, hogy el tudjon parologni a felesleges viz. Hat, ez annyira finom lett, hogy na! Foleg ez a szosz, nagyon szuper es mi is szeretjuk a gyumolcsos hus recepteket. Nagyon koszonom a receptet!

L♥ve, witch