Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackos kelt tészta

Sárgabarackos kelt tészta
Sárgabarackos kelt tészta
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sülő kelt tészta finom illatát már a kapuban megérezték a vendégek, alig tudták kivárni, hogy langyosra hűlve megkóstolhassák.
Az, hogy mennyire ízlett, mi sem mutatta jobban, mint hogy rövid idő elteltével alig maradt mutatóba egy-két darab.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Ehhez a süteményhez a kicsit kásás húsú, nem túl leveses, kisméretű rózsabarack a legalkalmasabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  2. A vajat megolvasztjuk.
  3. A liszthez adjuk a csipet sót, az élesztős, cukros tejet, az olvasztott vajat és a  tojások sárgáját.
  4. Fakanállal összedolgozzuk, majd gépi dagasztóval addig keverjük, míg a tészta könnyedén elválik az edény falától. Ez kb 10 percet vesz igénybe
  5. A bedagasztott tésztát konyharuhával letakarjuk és 30 perc alatt duplájára kelesztjük.
  6. Közben a sárgabarackot kimagozzuk és méretétől függően félben hagyjuk, vagy ha nagyobbak negyedekbe vágjuk.
  7. A szórásra szánt 4 ek kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal.
  8. Kikenünk egy magasabb falú tepsit margarinnal és beszórjuk egy kevés liszttel. (A  tepsi mérete : 28 x 38 x 5 cm )
  9. A megkelt tésztát átgyúrjuk, tepsiméretűre nyújtjuk és beleigazítjuk a tepsibe.
  10. Rárakosgatjuk a barackokat és kissé belenyomkodjuk a tésztába, megszórjuk a fahéjas kristálycukorral.
  11. A sütőt csak közvetlen a tészta behelyezése előtt kapcsoljuk be 200 C°-ra , amit félidőben 180 C°-ra mérséklünk. A sütemény kb 50 perc alatt sül meg.
  • elkészítettem: 27 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 386
elküldve: 6
receptkönyvben: 326
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sárgabarackos kelt tésztás süti

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ildikokecskes
ildikokecskes Thu, 2012-02-09 15:14

Kedves Muci!
Most csináltam meg eperrel. Nagyon ütős lett! ;) Alig bírom leállítani magam :)))
Köszi, hogy feltöltötted!
Üdv. Ildikó

gavica77
gavica77 Fri, 2012-02-03 16:52

Szia Muci!
De jó!!! Köszi szépen a gyors választ!
Üdv: gavica77

gavica77
gavica77 Wed, 2012-02-01 21:40

Befőttből nem lehet elkészíteni? Sajnos nincs barackszezon ,de úgy megkívántam .... .:-)

Muci
Muci / Muci Thu, 2012-02-02 20:33

Szia "gavica77 " !
Szerintem jó minőségű befőttből, ami nincs nagyon megpuhulva nyugodtan elkészítheted.
Üdv.: Muci

625
rétesliszt 50 dkg
vaj 10 dkg
cukor 3 púpozott ek
friss élesztő 5 dkg
tej 2 dl
tojás 3 db
1 csipet
sárgabarack 1 kg
cukor 4 ek
fahéj 2 kk