Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackos kockák

Sárgabarackos kockák
Sárgabarackos kockák
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A baracklekvárból kimaradt gyümölcsből készült. A receptet egy Rama receptfüzetben találtam, kissé átalakítottam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint elkeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel simára keverjük.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt.
  3. A sütőport, a kakaót elvegyítjük a liszttel, a masszához keverjük a dióval együtt.
  4. A masszát kikent tepsibe simítjuk.
  5. A megmosott, leszárogatott barackokat félbevágjuk. Kirakjuk vele a süti tetejét héjukkal lefele.
  6. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  7. Ha kihűlt, fahéjas porcukorral szórjuk be, szeleteljük.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28x34 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 428
elküldve: 5
receptkönyvben: 235
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerdi

Mióta szakács: 2010.09.22.
60 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sárgabarackos-kakaós pite, sárgabarackos sütemény

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kleróz
kleróz Sun, 2013-08-18 12:16

Szilvával is nagyon finom :) Én is külön vertem fel a tojás fehérjét,és a tésztába is tettem egy kis fahéjat.

littleprincess
littleprincess Wed, 2012-07-18 19:18

Most készítettem el a sütit és isteni finom lett (én édesítövel csináltam). Köszönet a receptért! :)

Gerdi
Gerdi / Gerdi Wed, 2012-07-18 20:02

Littleprincess, nagyon szívesen:-) Örülök, hogy megsütötted s még jobban, hogy ízlett!

Suzy_v
Suzy_v Sun, 2012-07-15 19:39

Köszönöm a remek receptet. Nagyon finom lett! Két nap egymás után meg kellett sütnöm. :-) Annyit változtattam a recepten, hogy a fehérjét külön felvertem a cukor harmadával kemény habbá, és ezt a végén belekevertem, így még lazább lett a tészta.

Gerdi
Gerdi / Gerdi Sun, 2012-07-15 21:23

Kedves Suzy, nagyon szívesen:-) Örülök, hogy ízlett a süti! A fehérje felverése jó ötlet, így valóban jobb a süti állaga.

1151
margarin 25 dkg
cukor 20 dkg
tojás 4 db
tejföl 1 dl
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
dió 1 marék
sárgabarack 1 kg
porcukor 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint