Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackos lepény

Sárgabarackos lepény
Sárgabarackos lepény
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (38)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, könnyű, friss süti. Nagyon szeretjük, szinte pillanatok alatt elfogy mindig. Sokat próbált recept.
Nagy előnye, hogy  nem csak az éppen termő friss gyümölcsökkel, hanem befőttekkel elkészítve is épp olyan finom.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A porcukrot habosra keverjük a vajjal, egyenként a tojások sárgájával. Utána  felváltva a lisztet és a kemény habbá vert  tojásfehérjét is óvatosan belekeverjük. Végül a pálinkát és a vaníliás cukrot is hozzáadjuk.
  2. A tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és dúsan megrakjuk a félbe-, negyedbe vágott barackokkal.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük, és szép aranysárgára sütjük. 
  4. Miután kihűlt, vékonyan megszórhatjuk porcukorral.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 110 197
elküldve: 51
receptkönyvben: 1 173
elkészítve: 53/74
Facebookon megjelent: 1

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

barackos lepény, pálinkás-sárgabarackos sütemény

Hozzászólások (38)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rossomerida
rossomerida Wed, 2017-07-26 09:14

Isteni finom, teszteltük!...igaz, a "pántlikát" kihagytam belőle, mert totyogósunk van. Köszi a receptet! :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2017-07-14 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.07.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

kerezsi.szilvia@freemail.hu
kerezsi.szilvia@freemail.hu Sun, 2015-07-12 18:55

szia én tegnap készitettem el a sütit igaz csak 15 dkg vajjal de így is nagyon finom lett,párom szerint túl kicsi tepsivel sütöttem :)

csandi001
csandi / csandi001 Mon, 2014-07-07 19:06

Kedves "vicikó"! Nagyon szépen köszönöm a receptet! Tegnap este elkészítettem. Ma ismét ezt kéri a család! :) Nagyon-nagyon-nagyon finom! Szép napot Neked! :)

Bubbernyik
Bubbernyik / Bubbernyik Sun, 2013-09-01 17:49

Szia, elkészítettem a sütit, de nekem tocsog a vajtól. Biztos, hogy ilyen sok kell bele? Konkrétan csöpögött belőle a zsír, amikor kész lett, és az ízében is sokkal erősebb a vaj, mint a cukor.

Már ezerszer készítettem ilyen tojás habos sütit, azzal nincs probléma.

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2013-09-01 22:14

Jajj, de sajnálom!
Igen, ennyi vaj kell bele, és nekem nem szokott csöpögős lenni egyáltalán. Igaz, nem az a piskótatésztás jellegű, hanem finoman szaftos süti , ami a gyümölcstől szaftos, nem pedig zsíros a vajtól.
Lehet, hogy magasabb hőfokon kellett volna sütnöd? A sütők sem egyformák..
Tényleg sajnálom, hogy nem úgy sikerült, ahogy kellett volna! :(

Üdv: Vici

katalinka3
katalinka3 Sat, 2013-08-03 06:04

Katalinka3.
Biztosan finom kis süti - lesz - ha elkészítem le is tesztelem.

Köszi a receptet, mentettem.

Üdv.: Katalinka3.

Kabocapor
Kabocapor Fri, 2013-08-02 19:45

Most készítettem el, úúúúú...nagyon jó lett:) Pálinka helyett rumot raktam bele, a rum íze nem érződik benne, nem kell félni tőle. Így is fantasztikus, köszönöm a receptet!

syssi75
syssi75 Sun, 2013-07-21 13:23

Én is megsütöttem de nekem nagyon lapos lett,különben nem lenne rossz ha kicsit magasabb lett volna.Mitől kellett volna felemelkednie?Márti

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2013-07-21 15:13

Szia Márti!

Örülök, h elkészítetted, de sajnálom, hogy nem elég magas a sütid.

Hogy mitől lenne magas?
Először is a tepsi mérete fontos, ez egy nem nagy tepsi méret, amit megadtam. Ha lényegesen nagyobb amiben készítetted, nem tud megemelkedni.
A másik dolog pedig, a tojásoktól. A habosra kevert sárgájától, ill. a habtól.
És egy fontos dolog még, hogy amint a sütőporos liszt is belekerül a nedves anyagokba, onnantól gyorsan kell dolgozni, mert rögtön reakcióba lépnek egymással, innentől a lehető legrövidebb idő alatt be kell kerülnie a sütőbe. Tehát mindent előre elő kell készíteni.

De remélem nem ment el a kedved tőle, mert szerintünk egy nagyon fincsi süti, hamar el is készül, és tul. képen szinte minden gyümölccsel elkészíthető.

Szép vasárnapot Neked!
Üdv:-) Vici

dmarti
dmarti Tue, 2013-07-23 09:04

Szia Vici! Akkor most kell bele sütőpor vagy nem?:) Köszi! Márti

vicikó
Vicikó / vicikó Tue, 2013-07-23 14:22

Szia Márti!

Nem kell bele! A hozzászólásban rosszul írtam, bocsánat.

Ha el szeretnéd készíteni, akkor nyugodtan hagyatkozz a recept leírására, és akkor szerintem biztos egy nagyon finom, könnyű sütit fogsz kapni. Nekem mindig " sikerül " !

Szép napot Neked! :)

Üdv:-) Vici

dmarti
dmarti Wed, 2013-07-24 20:31

Szia Vici! Köszönöm szépen, ki fogom próbálni, imádjuk a sárgabarackos sütiket, pont ilyen receptet kerestem:) Márti

ophelia1
ophelia1 Wed, 2013-07-03 18:50

szia! A pálinkát lehet/kell helyettesíteni vmivel,v egyszerűen kihagyható? Köszi

vicikó
Vicikó / vicikó Wed, 2013-07-03 21:16

Szia!

Lehet is helyettesíteni, de ki is lehet hagyni.

De ha benne van, érezni egy kis pluszt... Természetesen nem kell félni az alkohol miatt, mert a sütés folyamán elpárolog belőle. Én ajánlom, hogy legyen benne!

Üdv:-) Vici

verjudit
verjudit Thu, 2012-07-26 19:16

Mennyei...finom! Könnyű..elkészíteni és....elfogyasztani is!!! Köszönöm! V. Judit

433
porcukor 150 g
vaj 200 g
tojás 5 db
finomliszt 200 g
pálinka 0.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
sárgabarack 500 g