Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackos marcipánbonbon

Sárgabarackos marcipánbonbon
Sárgabarackos marcipánbonbon
45 perc / előkészület: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom születésnapjára készítettem el ezt a csodálatos desszertet a Pralinék és bonbonok szakácskönyvből, azonban kicsit változtattam az eredeti recepten. Ez volt az első próbálkozásom, de őrült finom lett! Eredetileg tejcsokoládé bevonót ajánl hozzá, de mi nagyon szeretjük az étcsokit, valamint szerintem jól ellensúlyozza a marcipán édes ízét. Díszítésnek is csak a barackcsíkokat írta, a változatosság kedvéért így mandula és csokiforgács került rá.
Én dupla adagot készítettem, 62 darab lett belőle. Próbálkoztam kis méretű szív formát kiszaggatni, de nagyon lassan haladtam vele, és végül a bevonó sem vonta be olyan szépen, mint a kockákat.
A csokoládé temperálását nagyon kezdő szinten műveltem, de bátran belekezdhet bárki, aki egy kicsit is biztonságosan mozog a konyhában. Én digitális lázmérővel ellenőriztem a hőfokot, nem lett nagyon fényes, de jó ropogós volt a bevonat.
 

hozzávalók / 8 adag

A töltelékhez

A bevonathoz

A díszítéshez

ajánlat

Szeretteinknek, kedvesünknek ajándékba egy alkalomra nagyon kedves meglepetés lehet - nálunk nagy sikere volt!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt sárgabarackot a töltelékhez kb. 3x3 mm-es kockákra aprítjuk, aki szereti, előtte beáztathatja néhány órára likőrbe vagy almalébe. A sárgabarackot a marcipánmasszába gyúrjuk, alaposan beledolgozzuk, és golyót formálunk belőle, amit frissentartó fóliába tekerve egy órán át pihentetünk.
  2. A barackos marcipánt sodrófával 1,5 cm-es téglalappá nyújtjuk, és kb. 2x2-es kockákra vágjuk. A díszítésre szánt barackot vékony csíkokra vágjuk.
  3. Előkészítjük a temperált csokibevonót (ÍGY), és ha elkészült, a marcipánkockákat mártóvillával belemártjuk, addig forgatjuk, amíg teljesen bevonja.
  4. Miután lecsöpögött a felesleg, sütőpapírra tesszük őket, és azonnal díszítjük a sárgabarackcsíkokkal, csokiforgáccsal vagy tört mandulával.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 477
elküldve: 2
receptkönyvben: 154
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dzsorsi

Mióta szakács: 2010.03.13.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sárgabarackos-marcipános bonbon étcsokival bevonva

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2010-03-24 11:11

Szia!
Ez nagyon jól néz ki!
Ès tök jó, hogy belinkelted a csokitemperálást is. Viszont, félek, az a professzionális módszer sokakat visszatarthat. Csak egy kis segítség: 28-32 fok között, vízfürdöben, folyamatos kevergetés mellett felolvasztott csoki is tökéletes. A lázmérö szuper ötlet! :-)
Várjuk a további receptjeidet!
Üdv:
Eszter

dzsorsi
Dzsorsi / dzsorsi Mon, 2010-04-26 17:11

Köszi :)

A temperáláshoz a linket a moderátorok tették hozzá (köszönöm!), én a receptes könyv szerint próbálkoztam. A bevonáshoz elvileg jó úgy is, ahogy írtad, a temperálás akkor kell,ha szép fényes és roppanós csokibevonatot szeretnénk.
Véleményem szerint elhagyható művelet, de izgalmas volt kipróbálni. Én nem hőálló munkafelületen hűtöttem, hanem csak addig kevergetem a habüstben, amíg egy kicsit lehűlt az olvasztott csokoládé.

(és digitális lázmérővel mérem a hőfokot, ami úgy tűnik, kicsit "kiakadt", mert elég valószínűtlen értékeket mér azóta :)

310
aszalt sárgabarack 10 dkg
marcipán 20 dkg
étcsokoládé 20 dkg
aszalt sárgabarack 5 dkg
mandula 10 g
csokoládéforgács 1 ek