Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackos marokkói sült csirke bulgurral

Sárgabarackos marokkói sült csirke bulgurral
Sárgabarackos marokkói sült csirke bulgurral
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármelyik ünnepi asztal tökéletes éke ez az igazán különleges sült csirke.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A csirkét megmossuk, szárazra töröljük. A zaatar fűszerkeveréket összekeverjük egy kis tálban egy evőkanál sóval, kevés borssal, kakukkfűvel, és az egész fűszerkeverékkel egyenletesen bedörzsöljük a csirkét kívül-belül. Sütőedénybe helyezzük.
  2. A hasüregbe töltünk 2 gerezd fokhagymát, egy félbevágott citromot, pár szem aszalt sárgabarackot és a kis csokor petrezselymet. A rést fogpiszkálóval összefogjuk.
  3. A sárgabarackdzsemet összekeverjük egy kisebb tálban 1 gerezd zúzott fokhagymával és fél citrom levével. Egy ecset segítségével megkenjük vele a csirke bőrét. A maradékot félretesszük, hogy sülés közben többször is megismételhessük majd a kenést. A csirkét lefedjük alufóliával, és kb. 40 percig sütjük.
  4. Ezután mellészórjuk a megtisztított, gerezdekbe vágott lila hagymát és a maradék aszalt sárgabarackot. Ismét megkenjük kevés sárgabarackos keverékkel, majd visszatesszük kb. további fél órára lefedve a sütőbe.
  5. Amikor a hagyma és a barack megpuhult, kivesszük a csirkét, levesszük a fóliát, és ismét átkenjük a bőrét. A sütőt 200 fokra melegítjük, és visszatesszük sülni az ételt, amíg a csirke bőre szépen megpirul (kb. 20 perc).
  6. Közben egy kisebb fazékban olajat melegítünk. Rátesszük a bulgurt, és kicsit átpirítjuk. Lehúzzuk a lángról, és belekeverünk 1 teáskanál pirospaprikát, ízlés szerint sót. Felöntjük 8 deciliter hideg vízzel. Közepes lángon fedő alatt felforraljuk, majd takaréklángon puhára főzzük. Sóval, kevés borssal ízesítjük.
  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 681
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pikáns csirkesült

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

795
csirke 1 db
kakukkfű 2 szál
zaatar 1 ek
citrom 1 db
aszalt sárgabarack 10 dkg
petrezselyem 1 csokor
lila hagyma 1 nagy db
sárgabarackdzsem 1 ek
fokhagyma 3 gerezd
citromlé 0.5 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
bulgur 10 dkg
fűszerpaprika 1 tk
víz 8 dl