Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackos morzsasüti

Sárgabarackos morzsasüti
Sárgabarackos morzsasüti
85 perc / előkészület: 35 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már alig vártuk, hogy beérjen a sárgabarack. Szerencsére idén szépen termett, nem úgy, mint tavaly. Elsőre ez a morzsasüti készült belőle, aminek a tésztája puha, a teteje ropogós. Vendégek tiszteletére sütöttem, hamar kiürült a tányér.

hozzávalók / 4 adag

Morzsához:

  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 15 dkg liszt

Töltelékhez:

  • 5 nagyobb, érett sárgabarack (maggal mért súlya 50 dkg)

Tésztához:

  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tk sütőpor
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a margarint a cukrokkal, a sóval habosra keverjük, lassan hozzáadjuk a tojásokat, és tovább habosítjuk.
  2. Szép lassan beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
  3. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát.
  4. A megtisztított barackok magját kivesszük, és a gyümölcsöt felcikkezzük, majd a tészta tetejére fektetjük.
  5. A morzsához a margarint a cukorral, sóval és a liszttel összedolgozzuk. A barackra morzsoljuk.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig, hőlégkeveréssel sütjük.
  7. Ha már majdnem kihűlt, könnyen szeletelhetjük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20×34 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 15 230
elküldve: 20
receptkönyvben: 352
elkészítve: 21/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös morzsasüti, barackos morzsás süti, kajszibarackos morzsasüti

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KJ
KJ Mon, 2013-08-26 15:55

Finom és jópofa a tetején a morzsa.

saksa
saksa Sat, 2013-08-10 13:52

Most sul a sutöben,igaz en målnåval,es åfonyåval keszitettem mert csak jelenleg ez volt itthon :) de nagyon fini az illata :) köszike a receptet!

veressandrea
Andi80 / veressandrea Wed, 2013-08-21 13:58

Szia, Biztosan ezekkel a gyümölcsökkel is nagyon fincsi lett.
Köszi, hogy kipróbáltad!
Üdv:Andi

Csöpi85
Csöpi85 Sat, 2013-08-03 07:37

Szia Andi, most készülök megsütni, mert vendégségbe ezt akarom vinni. Viszont már csak őszibarackot kaptam a piacon, sárgát nem. Szerinted azzal is ugyanolyan finom lesz?:-)

veressandrea
Andi80 / veressandrea Thu, 2013-08-08 22:32

Szia, Ne haragudj a késői válaszért, lehet azóta már el is készítetted.
Szerintem azzal is biztosan finom lesz.
Jó sütögetést kívánok hozzá!
Üdv:Andi

Csöpi85
Csöpi85 Sun, 2013-08-11 09:26

Szia! Nagyon finom lett:-) Úgyhogy most csinálom ismét, de most már sárgabarackkal:-) Köszi a finom receptet:-.)

RoseW
Fahejja / RoseW Fri, 2013-07-26 19:54

nyersen gyönyörű (mi tettünk bele egy kis málnát is, mert sajnos az is, és a sárgabarack is megtöttyedtek egy kicsit ebben a melegben :( ), most ment be a sütőbe. A tésztája finom, rossz biztsan nem lesz :D
Én mondjuk vajjal csináltam margarin helyett, édes sütiben arra esküszö. Így tanultam anyukámtól, aki az ő nagymamájától és így tovább...:)

veressandrea
Andi80 / veressandrea Mon, 2013-07-29 14:33

Szia, remélem megsütve is tetszett, ízlett. Örülök, hogy kipróbáltad.
Szép napot kívánok! Üdv:Andi