Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackos morzsasüti Liongirl konyhájából

Sárgabarackos morzsasüti Liongirl konyhájából
Sárgabarackos morzsasüti Liongirl konyhájából
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A morzsasüti az egyik leggyorsabban elkészíthető édesség. A kis tálkákban aranyló, ropogós morzsa alatt krémes, fűszeresen simogató gyümölcskrém rejtőzik. A gyümölcs idény szerint változtatható, a morzsa dúsítható olajos magvakkal (mandulával, mogyoróval, pisztáciával).

hozzávalók / 4 adag

A gyümölcshöz

A morzsához

Szólj hozzá!

elkészítés

A gyümölcshöz

  1. A gyümölcsöt nagyobb kockákra vágjuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval.

A morzsához

  1. A lisztet, a cukrot és a vajat késes betétű robotgépben (vagy gyors mozdulatokkal kézzel), morzsássá dolgozzuk össze.
  2. 4 db szufléformában elosztjuk a fűszeres gyümölcsöt, majd ráhalmozzuk a morzsát.
  3. Forró 200 C fokos sütőben kb. 15 percig sütjük. Akkor jó, ha a morzsa már ropogós, a piros gyümölcs pedig bugyogni kezd.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 488
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Liongirl

Mióta szakács: 2014.07.07.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös morzsasüti, barackos morzsás süti, kajszibarackos morzsasüti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

292
sárgabarack 4 közepes db
juharszirup 2 ek
citromlé 1 citromból nyert
citromfű 1 teáskanál
kukoricaliszt 1 csapott ek
gyömbér 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
finomliszt 8 dkg
zabpehely 2 dkg
cukor 1 ek
vaj 7 dkg