Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackos morzsolt torta

Sárgabarackos morzsolt torta
Sárgabarackos morzsolt torta
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lassan újra itt a kajszi szezon, de nekem még van néhány üveg tavalyi befőttem, ezért sütöttem ezt a pitét. Nagyon laktató. Szeletelés előtt érdemes pár órára hűtőszekrénybe tenni.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A morzsalékhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd alaposan összedolgozzuk a tésztát. Letakarva duplájára kelesztjük.
  2. Közben elkészítjük a krémet, és a sárgabarackot alaposan lecsöpögtetjük.
  3. Egy piteformát kivajazunk, kilisztezünk, majd belesimítjuk a tésztát úgy, hogy peremet is formálunk.
  4. A krémet ráöntjük a tésztára, a félbevágott sárgabarackokat pedig üreges részükkel lefelé ráhelyezzük.
  5. A morzsalékot kézzel összekeverjük, és rászórjuk a sárgabarackokra.
  6. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  7. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 353
elküldve: 2
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Csöpp

Mióta szakács: 2013.02.13.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

sárgabarackos pite, túrós pite sárgabarackkal, túrós-barackos pite, morzsás pite

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-04-08 22:03

Kedves Csöpp!

Én meg remélem, hogy sajátból készülhet, anyumék fája épp elég bő termő lehetne az idén, ha!!! , lenne végre tavasz, illetve ha nem ártott meg nekik ez a későn jött, nagyon hideg, szeles-fagyos teles, tavasz. :(
Reménykedek, saját házi barackból minden fincsibb, köszönöm! :)
Éva-Anyóca

Csöpp
Csöpp / Csöpp Mon, 2013-04-15 08:54

Hát igen..sajnos nekünk nincs saját fánk. Tavaly egy nénivel megbeszéltem, hogy reggel leszedi, én megveszem, és szegény mire ment reggel a hegyre, az összeset lelopták..:(

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-04-17 23:36

Kedves Csöpp!

Leszedték a sárgabarackot?!?!

Hát a pofátlanság, az néha határtalan!!

Mert lehet, hogy ha leszedik szépen, és a néninek a felét kifizetik, vagy adnak a leszedett barackból, még a "bizonyos illetővel" is megállapodott volna a néni, de így, hogy ellopni???

Lehet, tudta valaki, hogy ti mentek másnap leszedni a barackot, engedéllyel, és úgy voltak vele, hogy megelőzik e tevékenységet....szomorú :(

Vigyázni kell manapság az embernek arra a kevésre is, amije van,de nagyon. :)
Éva-Anyóca

438
finomliszt 25 dkg
élesztő 2 dkg
tej 1 dl
1 csipet
vaj 3 dkg
cukor 3 dkg
tojás 1 db
tehéntúró 60 dkg
cukor 15 dkg
tojás 3 db
citromhéj 1 citromból nyert
étkezési keményítő 4 evőkanál
sárgabarackbefőtt 30 dkg
finomliszt 18 dkg
vaj 10 dkg
cukor 10 dkg
fahéj 0.5 kk