Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackos nudli

Sárgabarackos nudli
Sárgabarackos nudli
27 perc / előkészület: 20 perc főzés: 2 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szezonális sárgabarack és némi maradék főtt burgonya találkozása a tányéromon.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

Nudli

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hűtjük, krumplinyomóval összetörjük.
  2. A krumplit összegyúrjuk a tojássárgájával és a liszttel.
  3. 4-5 adagra osztjuk, vékony rudakat sodrunk belőle, és 3-4 cm-re vágjuk.
  4. Bő, sós vízben addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére, majd leszűrjük.
  5. Egy serpenyőben a vajat felforrósítjuk, és a leszűrt nudlit átforgatjuk, kicsit meg is pirítjuk benne, Baracklekvárral tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 955
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
fogás: desszert

egyéb elnevezések

barackos nudli, lekváros buci nudli

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2016-08-08 11:56

Kedves Évi!

Azért tudjuk, hogy hasonló az ízlésünk. Kezdd el főzni a krumplit. :-)
Puszillak: Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2016-08-08 11:26

Kedves Éva néni!

szuper ez a nudli, már eleve maga a nudli, aztán a sárgabaracklekvár, aztán a kettő együtt és nem csak külön isteni egyben is, de ami nekem leginkább a szemem megkapta, és elkezdtem nagyon éhes lenni, csúnyán kifejezve folyik érte a nyálam :) , az maga a nudli, ilyen varázslatos formájút már rég láttam, anno az anyai nagyim csinált ilyen formájút, most éhezek rá :) , és nosztalgiázok is, és ha újra nudlikészítésbe fogok, nem az apró kis kocka formájút és nem a hosszúkás ám de kicsit csinálom, hanem ezt csakis ezt. Köszönöm !!!

Remélem, hogy ( bár rég beszélgettünk itt ), nagyon jól telnek a napjaid, jól vagy, és csak gyártod családodnak a finomságokat.

puszillak, vigyázz magadra, és ezt a finomságodat is csenem, és fogom készíteni.
Éva-Anyóca

447
burgonya 25 dkg
rétesliszt 10 dkg
tojássárgája 1 db
vaj 1 ek
1 teáskanál
sárgabaracklekvár 4 ek