Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackos-pisztáciás habtorta sárgabaracklekvárral

Sárgabarackos-pisztáciás habtorta sárgabaracklekvárral
Sárgabarackos-pisztáciás habtorta sárgabaracklekvárral
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ajánljuk ezt a habkönnyű, szemet gyönyörködtető finomságot sárgabarack imádóknak és azoknak, akik szeretnének egy újabb felhasználási módot találni a polcon sorakozó sárgabaracklekvár elfogyasztására. Szülinapi tortának is kiváló.

hozzávalók / 6 adag

A tortához

A baracklekvárhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A torta elkészítése

  1. Egy kis tálban a kukoricalisztet, a vanillincukrot és a borecetet keverjük össze.
  2. Egy másik tálban a tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben a 30 dkg nádcukrot apránként adjuk hozzá, majd a lisztes keveréket is keverjük bele. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, majd nagyjából egy 23 cm kör formára simítjuk úgy, hogy a tetejét nem kell simára kenni, lehet kicsit rendezetlen, hullámos, fodros. A tetejét a pisztáciával megszórjuk, és 140 fokos sütőbe toljuk, és 1 órát sütjük. Ekkor kikapcsoljuk a sütőt, ajtaját kinyitjuk, és így hagyjuk kihűlni.
  3. A tejszínt a 4 evőkanál porrá őrölt nádcukorral nem túl kemény habbá verjük, majd a torta tetejére kanalazzuk.
  4. A barackot vékony cikkekre vágva a tortára rakosgatjuk, végül a likőrrel ízesített lekvárral megkenjük.

A baracklekvár elkészítése

  1. A fenti alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből 10 dkg lekvár szükséges.
  2. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, magozzuk ki, turmixoljuk vagy daráljuk le, majd ezután mérjük meg.
  3. A gyümölcspépbe jól keverjük bele a lekvár zselésítőszert. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-zselésítőszeres keveréket.
  4. A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le
  • sütési hőfok: 140°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 207
elküldve: 2
receptkönyvben: 53
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Haas szakács - Lekváros torták

Mióta szakács: 2014.06.26.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habtorta sárgabarackkal, tejszínes barackos torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1054
kukoricaliszt 0.5 evőkanál
vanillincukor 2 csomag
fehérborecet 2 kk
tojásfehérje 5 db
nádcukor 35 dkg
pisztácia 5 dkg
sárgabarack 50 dkg
sárgabaracklekvár 10 dkg
cointreau 3 ek
habtejszín 5 dl
sárgabarack 1.25 kg
cukor 0.5 kg
zselésítő befőzőszer 1 csomag