Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackos pite 3.

Sárgabarackos pite 3.
Sárgabarackos pite 3.
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi Nők Lapjából származik a recept.
A vajat a liszttel én a robotgépben "morzsoltam el". A sütemény tetejére még sütés előtt lehet mandulaforgácsot is szórni.
Fagyasztott barackból még nem próbáltam, de talán azzal is megy a dolog, bár szerintem akkor célszerű a barackot kiolvasztani, mert eláztatja a tésztát. Én a sütit  a nyáron eltett barackbefőttből készítettem.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A forma kenéséhez

A gyümölcsös réteghez

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk 125 g vajjal / margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sót és a tojássárgákat, és gyors mozdulattal összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és 30 percre betesszük a hűtőbe.
  2. Egy lapos gyümölcstorta formát  kikenünk 10 g vajjal/ margarinnal. A tésztát kinyújtjuk korong alakúra,  és kibéleljük vele a formát, úgy, hogy pereme is legyen, majd az alját megszurkáljuk. Meghintjük az elmorzsolt babapiskótával.
  3. Vágott felükkel lefelé a tésztára rakosgatjuk a lecsöpögtetett sárgabarackokat.
  4. Az öntethez simára keverjük a pudingporral a tejszínt, hozzáadjuk a cukrot és a reszelt citromhéjat, a tojásokat és a tojássárgákat, és kézi habverővel sima eleggyé keverjük.
  5. Az öntetet a barack tetejére öntjük.
  6. Előmelegített sütőben, középső rácson 45-50 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28-30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 35 313
elküldve: 15
receptkönyvben: 376
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

Wendy

Mióta szakács: 2009.08.14.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sárgabarackos omlós torta tejszínkrémmel, barackos-tejszínes pite

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ildi pipi
ildi pipi Sat, 2011-08-06 20:41

Ma megcsináltam hát mit ne mondjak ISTENI volt.Köszi a receptet.Nem volt nehéz megcsinálni.Köszi Ildi Pipi

sütipofa
sütipofa Sat, 2011-07-02 23:03

Szia Wendy!

Milyen tejszín kell bele?Hulalam van csak itthon, azt beletehetem ? Nem kell habbá verni?
köszi a választ: Viki

1140
finomliszt 250 g
vaj 125 g
porcukor 60 g
1 csipet
tojássárgája 2 db
babapiskóta 3 db
vaj 10 g
sárgabarack 1.2 kg
vaníliás pudingpor 20 g
habtejszín 4 dl
cukor 50 g
citromhéj 0.5 citromból nyert
tojás 2 db
tojássárgája 2 db