Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackos süni

Sárgabarackos süni
Sárgabarackos süni
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első süteményes könyvemből való ez a recept.
Sajnos fontos lépéseket kihagytak belőle vagy rosszul adtak meg, tapasztalataimmal kiegészítve jött ez létre. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vendégeknek, gyerekeknek muatatós édesség.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A papír sütőformákat a muffinforma mélyedéseibe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
  2. Az aszalt gyümölcsöt apróra vágjuk (vagy a nektarint megmossuk és felkockázzuk).
  3. A lisztbe belekavarjuk a sütőport és a mandula felét.
  4. A tojásokat felverjük a cukorral, a mandulaaromával, a citromlével, az íróval és az olajjal. Gyorsan hozzákeverjük a lisztet.
  5. A tészta felével megtöltjük a formákat, közepére helyezzük a barackot és betakarjuk a maradék masszával.
  6. A sütő középső rácsán 25 percig sütjük.
  7. Közben a maradék mandulát egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, amíg illatozni nem kezd.
  8. A muffint kivesszük a sütőből, rögtön megkenjük lekvárral és beleszúrjuk a manduladarabokat.
  9. 10 percig a formában pihentetjük, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 12 db-os cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 700
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Julie

Mióta szakács: 2010.03.03.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sárgabarackos muffinsüni, muffinsün

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-10-02 12:45

csúcs!!!!!!köszi szépen.szerintem a férjemnek is ízleni fog, a férfiak is tudnak édesszájúak lenni.Éva-Anyóca

Lilian
Lilian / Lilian Sat, 2010-10-02 19:52

http://bookline.hu/product/home!execute.action?id=31281&type=22&_v=Spaeth_Radu_1_forma_50_muffin

691
aszalt sárgabarack 5 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 3 tk
tojás 2 db
mandula 10 dkg
napraforgó olaj 0.8 dl
cukor 10 dkg
mandulaaroma 6 csepp
citromlé 2 tk
író 2 dl
sárgabaracklekvár 2 ek