Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackos-túrós pite

Sárgabarackos-túrós pite
Sárgabarackos-túrós pite
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető, habos finomság. Nagy családnak sütöttem, még melegében elfogyott. Egyébként a féladag is négy-öt személy számára elegendő.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, az olvasztott vajat hozzáadjuk, és laza tésztává gyúrjuk. Előbb elmorzsoljuk, sütőpapírral bélelt tepsi fölött, majd belenyomkodjuk, így megspórolva a hűtést és nyújtást. Majd tíz percig elősütjük.

Krém

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, és a fehérjét kis sóval és két kanál cukorral kemény habbá verjük.
  2. Egy robotgép keverőtáljába beleöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, az elmorzsolt túrót, a tojássárgáját, és 4-5-ös fokozaton kikavarjuk. Ekkor hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, és alacsony fokozaton, röviden tovább kavarjuk. Majd kanállal hozzákeverjük a tojáshabot.
  3. A krémet a kissé elősütött lapra kenjük, belenyomkodjuk a fél barackokat, majd 180 fokon 40-50 percig sütjük. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23x36 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 705
elküldve: 4
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kikker

Mióta szakács: 2012.12.25.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

barackos lepény, túrós lepény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

713
teljes kiőrlésű liszt 300 g
zabpehely 100 g
vaj 200 g
cukor 150 g
1 késhegynyi
tehéntúró 400 g
tojás 3 db
cukor 8 púpozott ek
vaníliás cukor 2 csomag
habtejszín 200 ml
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
sárgabarack 500 g