Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackos-túrós torta

Sárgabarackos-túrós torta
Sárgabarackos-túrós torta
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megláttam ezt a receptet, és nagyon megtetszett. Még azon a hétvégén nekifogtam elészítésének, a család legnagyobb örömére.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, majd a tojást. A kapott masszát tortaformába nyomkodjuk.
  2. A sárgabarackot alaposan lecsöpögtetjük, cikkekre vágjuk és a tésztára rakosgatjuk.
  3. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a túrót, lisztet, cukrokat, citromlevet, a tojássárgáját, majd a keményre felvert tojásfehérje-habot. A barackos tészta tetejére öntjük.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 914
elküldve: 8
receptkönyvben: 143
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

befa

Mióta szakács: 2010.05.29.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sárgabarackos túrótorta, barackos túrótorta, túrótorta sárgabarackkkal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

moncsimama
Moncsimama / moncsimama Mon, 2012-07-09 20:35

szia Befa, kicsit több lisztet tettem bele és tovább sütöttem, de nagyon finom lett! köszi a receptet! mm

Szilvi715
Szilvi715 Sat, 2011-10-22 15:42

én is friss barackkal csináltam,szintén kicsit tovább sutottem,és nagyon finom,mind elfogyott :)

befa
befa / befa Mon, 2010-08-02 07:23

Örülök, hogy ízlett! :)
Friss barackkal nem próbáltam, de meg fogom sütni azzal is.

timma
timma Sun, 2010-08-01 16:43

Pont nekem találták ki ezt a sütit. Nagyon fincsi volt. Igaz én friss barackot használtam és több ideig sütöttem.

807
margarin 10 dkg
cukor 2 dkg
finomliszt 12 dkg
sütőpor 1 kk
tojás 1 db
tojás 1 db
habtejszín 1 dl
tehéntúró 25 dkg
finomliszt 2.5 dkg
cukor 2 ek
citromlé 1 ek
vaníliás cukor 0.5 teáskanál
sárgabarackbefőtt 50 dkg
habtejszín 2 dl
sárgabarackbefőtt 20 dkg