Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackzselé

Sárgabarackzselé
Sárgabarackzselé
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Használjuk ki az idénygyümöcsöket! Ezt a zselét 5 napig tárolhatjuk a hűtőben. Édesszájúak keverjenek cukrot vagy édesítőszert bele. Gyümölcsszósszal nyakon öntve is tálalhatjuk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Zselatinnal is készíthetjük. A csomagoláson leírtak alapján adagoljuk a zselatint.

A sárgabarackpürébe cukrot vagy édesítőszert keverhetünk ízlés szerint.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgabarackot kimagozzuk, és botmixerrel pürésítjük. Félretesszük.
  2. Egy kis főzőedényben a vízre szórjuk az agar agart, DE MÉG NE KEVERJÜK EL!
  3. Forraljuk fel, majd keverjük el az agar agar-t a gyöngyöző vízben.
  4. 5 percig még gyöngyözve forraljuk, hogy az agar agar szemcsék feloldódjanak - különben darabos lesz a zselénk.
  5. Hagyjuk langyosra hűlni, majd keverjük bele a sárgabarack pürét.
  6. 900 ml zselét kapunk. Formába vagy desszertes pohárkákba öntsük, és hűtőben dermesszük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 571
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcszselé, barackkocsonya

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

56
sárgabarack 0.5 kg
víz 5 dl
agar agar 3 ek