Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarakcos-gyömbéres csirkemell

Sárgabarakcos-gyömbéres csirkemell
Sárgabarakcos-gyömbéres csirkemell
43 perc / előkészület: 20 perc főzés: 13 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gyönyörű wellness szállodában szolgálták fel vacsira, ezt a nagyon különleges étel!
És már akkor eldöntöttem, hogy ki fogom próbálni - na persze az íze nem tökéletesen azonos - de finom lett :).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgabarackot kimagozzuk, majd egy edénybe tesszük annyi vízzel, hogy ellepje. Kb. 3 percig főzzük, így már könnyedén el tudjuk távolítani a héját.
  2. A hagymát és a paprikát kis olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a mézet és az erős paprikát és a lereszelt gyömbért, végül a megtisztitott sárgabarackokat is. Kb. 10 percig főzzük sóval, borsal ízesítjük.
  3. Majd összeturmixoljuk.
  4. A csirkemellet csíkokra vágjuk, és étezési kéményítő és szezámmag keverékébe forgatjuk, majd olajban kisütjük.
  5. Köretként rizst tálalunk, vagy amit szertnénk :).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 4 994
elküldve: 2
receptkönyvben: 171
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

-Nono

Mióta szakács: 2011.04.03.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

barackos csirke mézzel és gyömbérrel, mézes-gyömbéres csirkemell sárgabarackkal

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsi_lányka
kicsi_lányka Mon, 2016-05-16 18:32

Ma ezt készítettem, szuper finom lett! :) Ugyan friss barack helyett konzerv került bele (nettó 0,5 kg-s kiszerelés), így is nagyon-nagyon ízlett a páromnak és nekem is. Köszönöm a receptet!

suvkat
suvkat Wed, 2011-08-03 21:58

Nagyon finom volt, csak szerintem 1kg barack rettentő sok , ennyi húshoz legközelebb kb negyedennyit fogok csinálni. És úgy érzem nem árthat, ha a húst előző nap bepácolom fokhagymás tejbe.

Szilveee
Szilveee / Szilveee Thu, 2011-07-28 11:44

Nagyon jól néz ki, biztosan meg fogom csinálni. Azt szeretném csak kérdezni, hogy keményítő helyett lehet esetleg lisztbe forgatni?
Köszi előre is a választ :)

-Nono
-Nono / -Nono Fri, 2011-07-29 20:14

Szia Szilveee!
Szerintem nyugodtan használhatsz keményítő helyett lisztet is, én azért csináltam a keményítővel mert így talán egy kicsit "bundásabb" lesz a husi :)

angelszivi
angelszivi Wed, 2011-07-27 12:34

Én is mentettem, nagyon jól néz ki :-) Hamarosan el is készítem!

-Nono
-Nono / -Nono Wed, 2011-07-27 13:52

Szia angelszivi !
Köszi szépen :) Biztos nagy sikere lesz, mert isteni fini :)

383
csirkemell filé 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
tv paprika 1 db
sárgabarack 1 kg
méz 4 ek
gyömbér 5 cm
csípős fűszerpaprika 1 kk
étkezési keményítő 1 evőkanál
szezámmag 1 ek