Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgaborsó csirkemellel

Sárgaborsó csirkemellel
Sárgaborsó csirkemellel
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez nem főzelék, inkább egy egyszerű köret! Nem kell habarni, és rántást sem kell hozzá készíteni! Így natúrban a fűszerezéssel nagyon finom! És ha nincs botmixered (mint nekem), akkor felesleges aggódnod a pépesítéssel, mert úgy szét lehet főzni, hogy helyenként látható, hogy valaha félszemes sárgaborsó volt. Szándékosan nem passzíroztam át, legalább van rajta mit rágni :). Egy egészséges vacsora! Próbáld ki!

hozzávalók / 2 adag

A sárgaborsóhoz

A húshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgaborsót lehetőleg előző nap áztassuk be hideg vízbe.
  2. Másnap a vöröshagymát vágjuk kis kockákra, kevés zsiradékon pirítsuk meg, aztán adjuk hozzá a sárgaborsót. Engedjük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
  3. Adjuk hozzá a 2 fokhagymagerezdet (kipréselve/passzírozva/reszelve), a babérleveleket,  az őrölt fűszerköményt és a sót. Fedő nélkül főzzük, hogy a levét is elfője közben.
  4. Míg fő a sárgaborsó, addig a csirkemelleket vágjuk nagyobb kockákra, fűszerezzük sóval, borssal, és serpenyőben kevés zsiradékkal süssük ropogósra.
  5. Ha megfőtt a sárgaborsónk, és sok víz lenne még rajta, akkor rotyogtassuk el róla a vizet, és a sült csirkemellekkel tálalhatjuk is!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 668
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

huzsi

Mióta szakács: 2011.07.11.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkeragu sárgaborsó pürével, feleborsós csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

751
felesborsó 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
őrölt fűszerkömény 1 csipet
babérlevél 3 db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
csirkemell filé 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek