Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgaborsó-főzelék grillezett csirkemellel

Sárgaborsó-főzelék grillezett csirkemellel
Sárgaborsó-főzelék grillezett csirkemellel
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a főzelékeket, ezek közül pedig a sárgaborsó-főzelék az egyik kedvencem. Én most grillezett csirkemellel készítettem, de készíthetjük grillezett/sült virslivel, fasírttal vagy esetleg pörkölttel is. A csirkemellet most csak sóztam, borsoztam, de tehetünk rá más fűszereket is.

hozzávalók / 6 adag

Hozzávalók a főzelékhez:

Hozzávalók a grillezett csirkemellhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

A főzelék elkészítése:

  1. A sárgaborsót előző este beáztatjuk.
  2. Másnap leöntjük róla a vizet, és háromszor átmossuk.
  3. Feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi.
  4. Amikor elkezd forrni, akkor leszedjük a tetejéről a habot, és leöntjük róla a vizet (hogy ne puffasszon fel). Ugyanannyi vízben ismét feltesszük főni a sóval és a 4 babérlevéllel együtt.
  5. Mikor megfőtt, elkészítjük a rántást. Az apróra vágott hagymát és vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Levesszük a tűzről, beleöntünk 0,5 dl vizet, és gyors kevergetés mellett hozzáadjuk a sárgaborsóhoz. Összekeverjük, és kiszedjük belőle a babérleveleket.
  6. Botmixerrel igény szerint pürésítjük. Hozzáadjuk a mustárt és a citromlevet, majd még egyet keverünk rajta.

A grillezett csirkemell elkészítése:

  1. A csirkemelleket megmossuk és konyakész állapotba hozzuk.
  2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (más fűszer is használható) és meglocsoljuk olajjal. Egy fedett edényben néhány órára állni hagyjuk a pácban.
  3. Grillsütőben meggrillezzük (ennek hiányában serpenyőben megsütjük).
  4. A sárgaborsó-főzelékkel együtt tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 1 160
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nudli7

Mióta szakács: 2020.06.26.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
konyhatechnológia: grill
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

főzelék felesborsóból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

617
felesborsó 500 g
víz 1 l
babérlevél 4 db
1 ek
mustár 1 teáskanál
citromlé 1 ek
finomliszt 3 evőkanál
napraforgó olaj 1 dl
vöröshagyma 0.5 db
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 1 kávéskanál
csirkemell filé 60 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl