Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgaborsó-főzelék pirított hagymával

Sárgaborsó-főzelék pirított hagymával
Sárgaborsó-főzelék pirított hagymával
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évekig ódzkodtam ettől a főzeléktől (is). Azt hittem ugyanis, hogy amit sokáig kell főzni, azt biztosan nagyon bonyolult is. Pedig dehogy, hisz elfődögél magában hosszasan!  Aztán egyszercsak megtört a jég, és azóta a téli főzelékek is beálltak a sorba.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Persze nemcsak a pirított hagyma a feltét ezen a főzeléken! Főzhetünk vele egy  darabka füstölt kolbászt az elejétől fogva, bizisten, nem bánjuk meg! :D Fasírozottal vagy sült virslivel is tálalhatjuk.  Az árkalkulációban a feltét nincs benne.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borsót főzés előtti este megmossuk, beáztatjuk. (De akkor is megfő, ha elfelejtettük beáztatni.)
  2. Másnap hideg vízben feltesszük, megsózzuk, megborsozzuk, és minimum egy órán át főzzük.
  3. Az egyik fej hagymát apróra felkockázzuk, és az olajjal meg a liszttel rántást készítünk belőle. Pirospaprikával megszórjuk, és a főzelékhez adjuk, jól kiforraljuk.
  4. Botmixerrel pürésítjük - így sokkal jobban emészthető -, majd a másik fej hagymát felkockázzuk, és megpirítva a főzelék tetejére szórjuk. 
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 101 790
elküldve: 8
receptkönyvben: 347
elkészítve: 32/40
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
254 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

felesborsó-főzelék, pirított hagymás főzelék, hagymás sárgaborsó-főzelék

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dioevi
dioevi Mon, 2018-06-11 21:21

Köszönöm ! Ugyanígy csinálom ,csak fekete borsot és jó adag fokhagymát teszek hozzá - nagyon szeretjük. Ha A PÉNZTÁRCÁM ENGEDI KIS FÜSTÖLT CSONTOT FŐZÖK MÉG BELE , DE HA HÓ VÉGE VAN..... CSAK FÜSTÖLT KOCKÁT !

b-n
b-n Tue, 2015-06-16 16:55

Főzelék! Na, az jöhet minden mennyiségben!  Általában nem szoktam beáztatni, hanem megvárom, míg kellően szétfő. Hagymával is finom, de a fiúknak valami hús kell rá. Egyszerű, finom és olcsó étel. Jó kis recept.

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2013-10-22 18:21

Kedves Tomatotree!

Nálunk úgy vannak a férfiak a családban, hogy a sárgaborsófőzelék az a ritkán-néha meg lehet enni kategória. :-) Mi a lányommal viszont szeretjük. Sokszor készítettem már, hol kolbásszal, hol virslivel, hol pörkölttel, mikor mi volt éppen elérhető. De ez a hagymás megoldás még soha nem jutott eszembe! Kipróbáltam, és mindent visz! :-)) Nagyon finom így (is)!!!
Köszi a remek ötletet!

Minden jót!
Tímea

328
felesborsó 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint