Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgaborsó-főzelék Santorini szigetéről

Sárgaborsó-főzelék Santorini szigetéről
Sárgaborsó-főzelék Santorini szigetéről
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vegán napokra... Nagyon olcsó ebéd vagy vacsora, mi inkább télen esszük, pirított kenyérrel, amire olívaolajat locsolunk, és egy kis oregánóval szórjuk meg, és olívabogyóval.

Santorini szigetén ezt "házas sárgaborsó"-nak hívják, a házasság a hagyma és a sárgaborsó frigyére utal :)

Szegény idők szegény eledele, de azért ízletes...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Jól megmossuk a sárgaborsót, és annyi hideg vízzel tesszük fel főni, amennyi jócskán ellepi.
  2. Ahogy fő, levesszük a habot, ami fövés közben keletkezik, hozzáteszünk egy megtisztított, negyedébe vágott hagymát, két kanál olívaolajat, sót, borsot, a babérleveleket, és lassan főzzük, amíg magától besűrűsödik és megfő (elég gyorsan kész van).
  3. Elkészítjük a feltétet, a másik két kanál olívaolajon megpároljuk a másik három megtisztított, karikákra vágott hagymát, kockákra vágott paradicsomot, megsózzuk, borsozzuk, és kb tíz percig kevergetve levére sütjük, míg kissé besűrűsödik.
  4. A sárgaborsót tányérokra tesszük, a feltéttel tálaljuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 38 123
elküldve: 3
receptkönyvben: 142
elkészítve: 17/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli(E)va

Mióta szakács: 2012.03.23.
85 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
konyha: görög
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Fava pantremeni, sárgaborsó-főzelék hagymás paradicsommal, vega sárgaborsó-főzelék

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gretita
Gretita Fri, 2016-10-14 13:26

szia! ne haragudj, de biztos, hogy kihagytál valamit a receptből. ez mitől sűrűsödne be?

539
felesborsó 50 dkg
fehér hagyma 4 közepes db
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
paradicsom 2 közepes db