Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgaborsó-krémleves egyszerűen

Sárgaborsó-krémleves egyszerűen
Sárgaborsó-krémleves egyszerűen
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a krémleveseket, és ez egy tartalmas és finom leves egy hűvös, sötét téli napon.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A tetejére

ajánlat

Olyankor érdemes késziteni, ha a család tésztás napot tart. Remekül kiegészíti és tartalmasabbá teszi az étkezést.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző éjszaka a sárgaborsót beáztatjuk.
  2. Másnap a burgonyával, a hagymával, fokhagymával, sóval és borssal annyi vízben feltesszük főzni, hogy 2 ujjnyira ellepje.
  3. Kb. 45-50 perc alatt puhára fő. Ha vizet nagyon elfőtte volna, pótoljuk.
  4. Összeturmixoljuk és visszatesszük a gázra, mikor felforr belekeverjük a tejszínt és az apróra vágott petrezselymet, és meg egyet forralunk rajta.
  5. Pirított tökmaggal tálaljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 45
össznézettség: 174 728
elküldve: 22
receptkönyvben: 737
elkészítve: 66/71
Facebookon megjelent: 1

szakács

kdrita

Mióta szakács: 2012.10.31.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sárgaborsó-krémleves, baconos sárgaborsó-krémleves, krémleves felesborsóból

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ada74
Ada74 Wed, 2016-11-02 13:11

Pont azért kell beáztatni,hogy a borsó héja lejöjjön róla és akkor nem kell átpasszírozni.
Köszönöm szépen a receptet nagyon jó!!!

slez0639
slez0639 Tue, 2016-02-16 13:27

Három megjegyzést füznék a recepthez: -teljesen felesleges a felesborsót úgy kezelni mint a babot, tehát szerintem nem kell beáztatni. A 30 dkg borsó sok 4 főre ezért lesz az állaga olyan mint amiről a hozzászólások szólnak. A borsót megfözés után át kell paszirozni, mert a krémesités nem tünteti el a felesborsó lefött héját, ez a krémleves izét és állagát rontja. T. slez

Kokocikutya
Kokocikutya / Kokocikutya Thu, 2015-02-26 12:43

nagyon finom leves, elsőre nekem is egy picit főzelék állagú lett, de sebaj, majd most remélem inkább levesre fog hasonlítani, most csinálom másodjára :D amúgy főzeléknek is isteni volt, tökmaggal meg szalonnával meg egyenesen fenséges. Nagyon jó recept! :)

kerha
kerha Thu, 2015-02-12 11:40

Hétvégén elkészítettem. Nagyon ízlett, jók voltak az arányok - amíg hozzá nem adtam a tejszínt. Már bánom, hogy egyben adtam hozzá, nem apránként, mert nekem ez a mennyiség sok volt. Jó, így is finom maradt, de inkább a tejszín ízét éreztem, nem a borsóét. Másnapra pedig főzelék állagúvá sűrűsödött.
De nem adom fel, valahogy módosítva biztosan el fogom még készíteni.

528
felesborsó 30 dkg
burgonya 2 db
vöröshagyma 0.5 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
főzőtejszín 2 dl
petrezselyem 0.5 csokor
1 tk
bors 0.25 teáskanál
víz 1.2 l
tökmag 1 ek
sajt 10 dkg
bacon 4 szelet